Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hands-On: Samsung Galaxy S9

Gisteren waren we bij Samsung te gast in Hotel TwentySeven in hartje Amsterdam. Daar hadden de chefs van restaurant Bougainville een serie gerechten voorbereid waarmee we de nieuwe Super Slow-mo functie van de Samsung Galaxy S9 eens goed op de proef mochten stellen.

Unboxing van de Samsung Galaxy S9

De unboxing van de Samsung Galaxy S9 is, ten opzichte van de Galaxy S8, niet heel verrassend. Qua accessoires zijn de vlaggenschepen van Samsung nog steeds overcompleet ingepakt met allerlei USB-C adapters om de productiviteit van het toestel zo groot mogelijk te maken.

Design

Van de Galaxy S6 naar de Galaxy S7 maakte Samsung een babystapje in het design. De Galaxy S7 naar de Galaxy S8 was een babysprongetje en van de Galaxy S8 naar de Galaxy S9 zien we opnieuw een babystapje. Aan de voorkant kan alleen een techjournalist het verschil tussen de twee zien. Wil je de S9 vooral voor jouw imago kopen, kun je ook gewoon een oude S8 met de camera omlaag op tafel leggen ;-).

Aan de camerakant zitten namelijk wel verschillen. De camera LED flitser en vingerafdrukscanner zijn anders geplaatst. Daarnaast ligt er een compleet andere camera in, maar daar zie je niets van terug zoals je in bovenstaande video kunt zien.

Specs

De Samsung Galaxy S9 zou opnieuw krachtiger zijn geworden, maar de exacte verschillen moeten we nog ontdekken aan de hand van de benchmarks. Wat wel duidelijk is, is dat de winst in snelheid vooral wordt ingezet voor A.I. en den voornamelijk weer gericht op de camera. En ja, daar horen biometrische gegevens ook bij. We hebben in ieder geval al met succes getest dat de chipset compatible is met de 400GB microSDXC kaarten van SanDisk.

Samsung S9 vs Samsung S9+ camera’s

Aan tafel lagen beide modellen. Het verschil tussen de twee werd al snel duidelijk. De S9+ heeft met haar dubbele camera een troef die aan de Galaxy S9 ontbreekt; een telelens. De twee lenzen achterop hebben een ander brandpunt. Zo is de camera app beter in staat bokeh effecten te maken, maar kun je ook genieten van een stukje optische zoom. Hetzelfde zagen we onder anderen bij de OnePlus 5T.

Super Slow Motion

Het belangrijkste van de dag, was het testen van de Super Slow-Motion videofunctie. Deze vult de steeds groter wordende lijst bijzonder camerafuncties van Samsung verder aan. De chefs van het restaurant lieten enkele bereidingen zien waarop we de camera lekker los konden laten. Natuurlijk hebben we een compilatie voor je.

Daarnaast zijn we ook lekker aan het foodpornen geslagen. Met het matige licht van het restaurant schoten we de volgende plaatjes.

Nachtfotografie

Samsung bood ook een proefopstelling aan om de nachtfotografie opties van het toestel te testen. Let wel, het toestel werd ingeklemd, dus geen enkele beweging in het beeld. Ik liet hem gewoon op de automaat staan.

AR Emoji

En dan zijn er nog de AR Emoji, het antwoord op de emoji’s van Apple. In het restaurant zijn we bezig geweest om een emoji te maken, maar ik ben nog niet heel erg onder de indruk van de automatische gezichtsherkenning. Ook dit moeten we nog even goed bekijken voor we hier echt een oordeel over kunnen geven. De emoji’s zelf zijn wel aardig.

Voorlopige conclusie Samsung Galaxy S9

De slogan van Samsung is The Camera Reimagined. En met die slogan voorkomt Samsung dat er een beeld ontstaat dat de S9 schokkend anders is dan haar voorganger. Om de camera heen is vast veel verfijning te vinden, maar dat gaan we onderzoeken voor de definitieve review.

Samsung Galaxy S9 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.