Google heeft nog maar net de naamsverandering van Android Wear naar Wear OS afgerond of Google komt al met updates. Het nieuwe Wear OS zal een stuk slimmer worden dan haar voorganger.

Het nieuwe Wear OS wordt gebouwd op basis van Android P. Het nieuwe systeem lijkt vooral te jagen op onnodig energieverbruik. Zo zullen apps niet langer in de achtergrond kunnen draaien, met uitzondering van de gekozen watchface of wanneer de smartwatch ligt op te laden.

Veel Wear OS horloges hebben sensoren als hartslagmeters. Hierdoor weten ze of ze wel of niet om de pols worden gedragen. Wanneer ze worden afgedaan, schakelen de horloges 4G, Bluetooth en WiFi uit om zo de accu te sparen.

Welke smartwatches een upgrade naar het nieuwe Wear OS krijgen is nog onbekend, evenals de versienummer die Google gaat hanteren. Als Google door telt zien we Wear OS 3.0, anders beginnen we bij 1. Wanneer de uitrol van de nieuwe versie is weten we ook niet. Google laat in haar beelden in ieder geval wel de Huawei Watch 2 zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.