eBook abonnement van Bol en Kobo blijkt succesvol

Kobo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Boeken lezen voor een vast bedrag per maand. Het Netflix model, maar dan voor eBooks. Dat is het Kobo Plus abonnement voor gebruikers van de Kobo eReaders. De dienst blijkt zeer succesvol.

Sinds de lancering een jaar geleden hebben 125.000 mensen het abonnement uitgeprobeerd. Maar liefst 75% van de lezers maakt de na de testperiode de overstap naar een betaald abonnement. Komend jaar willen Bol.com en Kobo het aantal gebruikers met nog eens 50% laten groeien. 60% van de gebruikers heeft voor het Kobo Plus abonnement nooit een eBook gekocht bij Bol.com of Kobo.

Kobo geeft ook aan dat de nieuwe abonnementen er voor zorgen dat er minder illegale eBooks worden gelezen. Hierdoor krijgen auteurs van boeken toch een beloning. Het aanbod van eBooks dat Kobo en Bol.com in het abonnement aanbieden is bovendien gegroeid naar 200.000 titels. Bij de lancering zaten er slechts 18.000 titels in het abonnement.

Kobo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram