Dit weten we al over de OnePlus 6

De OnePlus 6 komt er binnenkort aan. Evan Blass liet gisteren al een afbeelding van de achterkant lekken en OnePlus topman Carl Pei bevestigde dat het toestel een inkeping bovenin het display krijgt.

In China lijken ze dus helemaal om. Waar Samsung de inkeping bovenin het display passeerde, sluit OnePlus zich aan bij merken als Huawei, Oppo (het moederbedrijf van OnePlus) en Leagoo (al produceert Leagoo alleen budget toestellen).

Net als bij Huawei, gaat OnePlus er voor om de inkeping zo smal mogelijk te maken. Dus twee camera’s, een notificatie LED, de nabijheidssensor en een speaker, meer komt er niet in. De inkeping moet net geen twee centimeter breed worden en net geen 8 millimeter hoog. Onderstaande afbeelding komt van The Verge.

In tegenstelling tot de andere merken, gaat OnePlus de layout van de statusbalk stevig aanpakken. Zo verschuift de klok, die al jaren rechtsboven zit, naar linksboven. Op die manier kan OnePlus de status iconen beter groeperen.

Net als Huawei, laat OnePlus je de knoppen onderaan het display vervangen voor gebaren. Iets dat we overigens ook op de Apple iPhone X hebben gezien. De vraag is wel in hoeverre dit met functies in apps kan botsen gezien OnePlus dit echt op het scherm lijkt uit te voeren waar de Huawei P20 serie dit op de vingerafdruksensor doet.

De foto van de achterkant van de OnePlus 6 geeft al wel een idee over het ontwerp dat we mogen verwachten, maar daar blijft het bij. Het materiaal van de achterkant lijkt vooralsnog onbekend. Er zijn mensen die zeggen dat het metaal is, maar het kan ook een kunststof zijn. Wie weet zelfs iets dat met een dun laagje stof is overtrokken of een vorm van keramiek, iets waar OnePlus wel meer mee heeft gewerkt. Als het geen metaal is, bestaat de kans dat OnePlus ook gebruik gaat maken van draadloos laden. Iets waar concurrent Huawei in haar P20 serie nog niets mee heeft gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.