Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dit is de Raspberry Pi 3B+

Raspberry heeft onlangs versie 3B+ van haar ontwikkelbord gepresenteerd. Als marktleider brengt het bedrijf doorgaans relatief weinig nieuwe hardware op de markt, waardoor we veel nieuwe opties zien.

Zo ook bij de Raspberry Pi 3B+. Deze heeft een kleine upgrade gekregen voor haar draadloze chipset. Deze ondersteund nu bluetooth 4.2. Hij ligt daarmee nog steeds achter op de markt voro mobiele chipsets, maar de vraag is of dat heel erg is.

Ook zien we eindelijk de toevoeging van dual-band WiFi ondersteuning. Voor het eerst kan een Raspberry zelfstanding het 5.0GHz netwerk op met ondersteuning voor b/g/n en ac.

De processorsnelheid heeft ook een upgrade gekregen. Van 1.2GHz naar 1.4GHz. Dat is ongeveer 15% meer snelheid. Om dit mogelijk te maken is er ook gezorgd voor een betere warmtegeleiding.

Tenslotte is het nu mogelijk om gebruik te maken van PEO voor de voeding van de Raspberry Pi 3B+. Zo kun je dus de stroomtoevoer via de netwerkkabel laten verkopen. Hiervoor brengt Raspberry zelf een HAT op de markt die ook actieve koeling brengt voor de chipset.

Raspberry Pi kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.