Sommige dingen zijn zo logisch dat het een verrassing is dat ze nog niet eerder gepatenteerd zijn. Zo ook face unlock voor wearables. Apple heeft onlangs een patent aangevraagd voor precies dit.

Momenteel is de beveiliging van de Apple Watch veel beter dan die van Android. Wanneer de Apple Watch wordt afgedaan, moet jij je als gebruiker opnieuw identificeren. Dit is een erg lastig proces. Gezien een vingerafdrukscanner op het kleine oppervlak geen optie is, zoekt Apple het elders.

De tech gigant heeft nu een patent ingediend om Face Unlock in haar Apple Watch te kunnen integreren. De camera’s voor face unlock zijn veel kleiner en de Apple Watch zou de processorkracht van de iPhone kunnen gebruiken om de authenticatie uit te kunnen voeren. Zo hoef je alleen nog maar naar de Apple Watch te kijken om in te loggen.

Via Patently Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.