Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple gaat zelf displays ontwikkelen

Na het zelf ontwikkelen van mobiele chipsets, pakt Apple nu één van de duurste onderdelen in haar iPhone aan; het display. Shopte het al jaren bij Samsung, LG en Japan Display, lijkt Apple de ontwikkeling nu in eigen hand te nemen.

Volgens Bloomberg zou Apple al een eigen fabriek hebben geopend waar het nieuwe microLED displays laat produceren. Deze ontwikkeling is tot stand gekomen door de overname van het microLED bedrijf LuxVue dat het in 2014 overnam.

OLED displays worden deels geproduceerd op basis van organisch materiaal. Kwalitatief zijn OLED displays superieur aan LCD. Ze hebben alle eigenschappen van de oude plasma technologie behalve het enorme energieverbruik en de enorme warmte die er vanaf komt.

Met microLED zou Apple afrekenen met het laatste probleem; inbranden. Dit inbranden kan bij OLED displays voorkomen juist omdat het materiaal deels organisch is. In microLED is het organische deel vervangen voor een materiaal dat veel minder gevoelig is voor inbranden.

De eerste producten met een Apple microLED display zouden de Apple Watch smartwatches worden. Die displays zijn nog klein waardoor ze met een zeer laag verlies te snijden zijn. Naarmate Apple’s eigen fabriek meer ervaring op doet en de kwaliteit kan borgen, zullen we ze ook in grotere formaten gaan zien voor iPhones, iPads en wellicht macOS producten.

Apple Watch kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.