Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Shooter Seizoen 1 met 4 sterren.

The Good
  • Goed acteerwerk
  • Veel ruimte voor het verhaal
  • Voldoende lengte
  • Genoeg ruimte voor een vervolg
The Bad
  • Soms wat te patriottisch

Shooter Seizoen 1 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

In de film Shooter kreeg Mark Wahlburg de hoofdrol onder regie van Antoine Fuqua. In de serie Shooter mag Mark Wahlberg aan de slag als executive producer van de serie.

De serie vertelt eigenlijk opnieuw het verhaal van de film. Om je op te frissen, alles draait om scherpschutter Bob Lee Swagger. Hij wordt gevraagd om zijn expertise om een aanslag op de president van de VS te voorkomen. Zijn job, uitzoeken waar de scherpschutter zich zou kunnen verschuilen.

Op het moment dat de aanslag gepleegd zou worden, is het niet de president van de VS, maar van de Oekraïne die wordt neergeschoten. En dan wordt het al snel duidelijk; de hele moord wordt Bob Lee Swagger in de schoenen geschoven. Ze hebben genoeg bewijs dat hij op zoek is geweest naar de ideale positie om de president om te leggen.

Hoewel Bob Lee al snel wordt opgepakt, weet hij vlot te ontsnappen. Op dat moment begint een pittig kat en muis spel.

Eigenlijk is Shooter de serie een uitgebreide versie van het verhaal in de film. Wat toen in krap 2 uurtjes verteld moest worden, vertellen ze nu in ruim 8 uur. Dit laat heel veel ruimte voor details die we in de film niet kregen. Vooral hoe het gezin Swagger met de situatie leeft komt uitgebreid naar voren alsmede veel politiek en geruzie tussen overheidsinstanties. Heerlijk.

Wat ook opvalt is de casting. Hoewel Wahlburg direct betrokken is bij het project, pakt hij niet opnieuw de rol van Bob Swagger op. In plaats daarvan krijgen we Ryan Phillippe die we nog vooral kennen van Cruel Intentions. Een acteur die die meer de uitstraling van een catwalk model heeft dan van de ruige sniper die hij moet zijn. Ook zijn vrouw Julie Swagger, gespeeld door Shantel VanSanten, is duidelijk meer van het modellenleven terwijl ook zij best een paar heftige scenes mag neerzetten.

Hoewel rond aflevering 7 net leven van de sluitschutter en de eer van de baan misschien iets teveel in de weg zitten van het verhaal, blijft de rest van de serie goed en geloofwaardig. Daarnaast is seizoen 2 in de VS al op de buis geweest en is seizoen 3 daar al te vinden. Ik heb de eerste aflevering van seizoen 2 al mogen zien en het lijkt erop dat er nog heel wat verhaal zit in Bob Lee.

Extra’s

Het viel mij niet op dat Paramount extra’s op de schijfjes heeft gezet. De ongeveer 6,5 uur speeltijd is met Dolby Audio afgewerkt en hoewel DVD slechts SD kwaliteit is, is het beeld op DVD beter dan de 4K versie die Netflix online heeft staan. Daar heeft de serie erg veel last van compressie wat gewoon niet lekker kijkt. De DVD heeft dus mijn voorkeur.

Conclusie: Shooter Seizoen 1 (DVD)

Hoewel de serie soms wel erg patriottisch is neergezet, heeft Shooter Seizoen 1 vooral het voordeel dat het verhaal meer ruimte krijgt. Hierdoor wordt het veel realistischer neergezet. De serie is hierin echt veel sterker dan de film. Hoewel de familie swagger misschien iets te ‘mooi’ is voor karakters die ze moeten spelen, is het acteerwerk verder ook erg sterk. Een dikke voldoende dus.

Shooter Seizoen 1 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.