GadgetGear.nl

Review: Samsung Gear IconX 2018


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Samsung Gear IconX 2018 met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer goed afgestelde audiodrivers
  • Zeer plezierig om te dragen
  • Touch bediening
  • Slimme sportfuncties in de oordopjes zelf aanwezig
  • Muziek af te spelen vanuit de oordopjes

The Bad
  • Geen ondersteuning high-end bluetooth codecs als aptX

Samsung Gear IconX 2018 kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Tijdens de IFA presenteerde Samsung een nieuwe generatie van haar Gear IconX, de Gear IconX 2018. Met dit nieuwe jaartal in de naam kregen de oordopjes niet alleen een kleine make-over, ze werden ook nog wat slimmer.

Unboxing

In de doos van de Gear IconX 2018 vinden we de oordopjes met hun powerbank / opbergdoosje. Daarnaast krijg je een USB-C laadkabel en twee USB-A adapters. Één naar micro-USB en de ander naar USB-C. Ook al heb je ze niet nodig voor de Samsung Gear IconX 2018, deze zijn altijd handig om in huis te hebben. Tenslotte krijg je nog drie maten eartips en earwings.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

De kleine oordopjes van de Samsung Gear IconX 2018 zien er zeer sportief uit. Samsung laat duidelijk zien inmiddels veel ervaring te hebben in het maken van oordopjes die gewoon moeten blijven zitten.

De achterkant van de Samsung Gear IconX 2018 oordopjes bestaat uit een touch oppervlak. Je kunt de oordopjes dus bedienen door er gebaren op te maken. Slim, want zo hoeven er minder knoppen op en zien ze er een stuk strakker uit.

Ook de powerbank, waar je de oordopjes in bewaard, heeft veel aandacht gekregen. Door de zachte, ronde vorm is het helemaal niet vervelend om hem in je broekzak te steken. Bovendien is hij niet heel hoog, waardoor je ook geen vreemde bobbel in je broek hebt zitten.

Installatie

Het in gebruik nemen van de Samsung Gear IconX 2018 gaat net even anders dan bij andere bluetooth oordopjes. Voor de Samsung Gear IconX 2018 moet je eerst de Gear app van Samsung downloaden. Die zoekt de oordopjes op en installeert de nodige extra modules. De installatie is vergelijkbaar met producten als de Gear Fit smartwatches.

Gebarenbediening

Het touch oppervlak van de Samsung Gear IconX 2018 laat het toe met gebaren de muziek te bedienen. Een enkele tik start of stopt de muziek. Een dubbele tik gebruik je om een track over te slaan, of drie tikken om juist de vorige nog een keertje te laten horen.

Leg je jouw vinger langer op de Samsung Gear IconX 2018, dan kun je een inkomend gesprek afslaan. Tik je twee keer en veeg je daarna naar rechts, ga je naar de volgende playlist. Door op en neer te vegen, verander je het volume. Het klinkt misschien complex, maar je hebt het al snel in de vingers. Veel andere hoofdtelefoons met touch bediening werken op een vergelijkbare manier.

Autonoom

Buiten sporten zonder jouw smartphone op zak? Dat kan gewoon met de Samsung Gear IconX 2018. De oordopjes hebben gezamenlijk 3,4GB aan interne opslagruimte waar je zelf jouw favoriete tracks op kwijt kunt.

S-Health

Ook Samsung’s S-Health systeem is ingebouwd. De oordopjes registreren zelf jouw run en je kunt voice coaching vanaf de oordopjes starten. Wanneer de oordopjes weer met de smartphone verbonden zijn, synchroniseren ze de data. In de oordopjes zitten ook optische sensoren om de hartslag te meten en zo jouw inspanning nog beter te registreren. Ook bewegingssensoren zijn aanwezig om te analyseren wat jij doet. Eigenlijk nemen ze de functie van het klassieke sportbandje over.

Geluidservaring

Hoewel Samsung druk bezig is geweest met het integreren van Harman/Kardon in haar organisatie, maken de oordopjes van de Samsung Gear IconX 2018 echt nog gebruik van eigen technologie. Zo legt Samsung er een eigen codec in liggen. De oordopjes bieden ook geen mogelijkheden voor high-end audiostreams als aptX en aptX HD. Je moet het nog met A2DP doen.

Toch hoop ik in een 2019 hier verbetering in te zien. Want… de drivers in de Samsung Gear IconX 2018 zijn gewoon heel goed afgesteld. Het geluid is zuiver terwijl Samsung wel de bass wat zwaarder laat lopen. Eigenlijk het geluid zoals je dit uit een sportheadset verwacht. Zet je het volume wat zachter, dan zit er ook een hele plezierige helderheid in. Zou ik deze oordopjes aan een audiofiel aanraden? Nee, maar binnen deze categorie is dit wel één van de best gebalanceerde oordopjes die ik heb gehoord.

De stabiliteit van de verbinding is goed, maar hier heeft Samsung een slag om de arm. Net als bij andere echt draadloze oordopjes, verliezen deze tijdens het lopen weleens verbinding met de smartphone. Er is nou eenmaal geen ruimte voor een lange, omlaag gerichte antenne zoals in de oordopjes van Apple. Gebeurt dit bij jou vaak, kun je de muziek dus gewoon naar de oordopjes verplaatsen. Handig!

Draagcomfort

Wat meteen opvalt, is het gewicht van de oordopjes. Rond de 8 gram en dat is niet veel. Hierdoor zitten ze, ook bij het sporten, zeer comfortabel in het oor. Ook bij langdurig gebruik. Zoals je op de foto ziet, zijn ze van voor nauwelijks zichtbaar.

Accuduur

De accuduur van de Samsung Gear IconX 2018 hangt sterk samen met hoe je ze gebruikt. Zijn ze niet verbonden met jouw smartpone (dus de muziek komt direct vanaf de oortjes), dan houden ze het zo’n 7 uur uit. Wanneer je aan het streamen bent vanaf de smartphone, komen we tussen de 4,5 en 5 uur uit.

Wat prettig is, is dat Samsung voor USB-C heeft gekozen om de meegeleverde powerbank op te laden. De powerbank heeft een capaciteit van 340mAh. De oordopjes hebben een accucapaciteit van 82mAh. Je kunt de oordopjes dus net iets meer dan twee keer opladen in de powerbank.

Conclusie

Als het gaat om sport technologie, zijn deze Samsung Gear IconX 2018 oordopjes de meest vooruitstrevende die ik de laatste tijd heb gezien. Samsung heeft duidelijk goed nagedacht over de vorm en de functie waardoor ze ook nog eens heel comfortabel zijn. Toch zien we op het gebied van audiocodecs dat er zeker nog winst te behalen is, al is die zo klein dat de gemiddelde gebruiker gewoon happy zal worden van het geluid dat in deze oordopjes zit.

Samsung Gear IconX 2018 kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten