Review: KEF Porsche Design Space One Wireless (Hoofdtelefoon)

KEF Porsche Design Space One Wireless kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Al jaren zien we Porsche Design producten als USB sticks en harddrives langskomen. In 2016 lijkt de designstudio het licht te hebben gezien. Toen ontstond de Huawei Mate 9 Porsche Design. Eind 2017 presenteerden ze de KEF Porsche Design Space One Wireless.

Unboxing

De KEF Porsche Design Space One Wireless wordt in een hele nette doos afgeleverd. In de doos een eveneens nette hardschalen reistas. Daarmee kun je de hoofdtelefoon goed beschermd meenemen op reis. Je krijgt twee kabels. Met en zonder afstandsbediening. De audiofiel wilt het signaal immers zo min mogelijk verstoren. In beide gevallen is het een mooie flatcable. Ook krijg je een reisadapter voor in het vliegtuig en een kleine etui voor de kabels. Mooi compleet dus.

Accessoires

Kijken we naar de accessoires die KEF mee levert, hebben we niets dan lof. Behalve voor de hardschalen hoes. Ja, het is heel fijn dat ze die mee leveren. Maar het is ook een typisch product dat je in een tas of koffer stopt. En dan is de hoes wel heel erg veel groter dan de hoofdtelefoon. Qua design tof, maar niet heel praktisch.

Design

Qua design heeft Porsche voor opvallend veel rondingen gekozen. Ook daar wordt de lijn van de Huawei Mate 9 Porsche Design doorgezet. Slim. Voorheen pracht Porsche Design vrijwel alleen maar hardware met rechte hoeken op de markt.

De belangrijkste delen van de hoofdtelefoon zijn allemaal afgewerkt met gezandstraald aluminium. Dit maakt hem vrij licht van kleur en wat meer opvallend in het straatbeeld. Overigens lijken de rondingen geïnspireerd door de rondingen in de p en d van het Porsche Design logo.

Wat opvalt is het gebrek aan hoogwaardige techniek om de afwerking van de hoofdtelefoon zo steriel mogelijk te maken. Alles gaat gewoon met ouderwetse knoppen. Ook de scharnieren vallen op. Die voelen echt aan als hoogwaardige scharnieren van de deurpanelen van echte een echte Porsche.

Ook kiest KEF met de Porsche Design Space One nog voor micro-USB om de hoofdtelefoon op te laden. Waarom!? Wie genoeg geld op zak heeft om deze mooie hoofdtelefoon te kopen, heeft waarschijnlijk ook een high-end smartphone op zak die niet ouder is dan een jaar. Dus USB-C (behalve iPhone gebruikers natuurlijk). Sterker nog, zelfs de enige echte Porsche Design smartphone heeft ook USB-C en ligt al ruim een jaar in de schappen. Rare beslissing…

Actieve Ruisonderdrukking

De echte audiofiel gruwelt er misschien van, maar de KEF Porsche Design Space One is een ANC hoofdtelefoon. Active Noise Cancellation of actieve ruisonderdrukking. Met microfoons die geluid buiten de oorschelpen meten wordt een tegengeluid over de drivers van de hoofdtelefoon gegenereerd. Het resultaat? Stilte als basis voor de muziek. Behalve in een ruimte waar het al heel stil is. Dan lijkt het een beetje statische ruis te genereren. Niet vervelend overigens. In die gevallen zet ik ANC liever uit.

Wireless

De echte audiofiel zal ook niet snel voor een Wireless headset gaan. Ik wel. Ik offer graag de draad op voor dat ene detail in die ene hi-res track. En dat kan. Deze hoofdtelefoon biedt ook ondersteuning voor aptX over bluetooth. Opvallend genoeg mist aptX HD terwijl die ondersteuning wel al in diverse hoofdtelefoons aanwezig is. Net als de micro-USB plug mis ik hier vooruitstrevendheid.

Bediening

De bediening van de KEF Porsche Design Space One Wireless verloopt nog volledig via knoppen. Deze zitten op de rechter oorschelp. Op de tast zijn deze wat lastig te vinden. Ook bij het uitzetten van de headset druk ik met regelmaat per ongeluk knoppen in. Dit kan handiger.

Geluidservaring

Het geluid van de KEF Porsche Design Space One komt uit 16 Ohm 40mm neodymium drivers in de oorschelpen. Deze drivers lijken afgestemd voor een zo gebalanceerd mogelijk geluid met een bereik van 20-20kHz. Voldoende bass, maar niet teveel en voldoende hoog voor de juiste scherpte. Met andere woorden, het geluidsprofiel is zeer neutraal. Qua detail zal de audiofiel aptX HD echt missen, maar voor de reguliere gebruiker is de hoeveelheid detail in de muziek goed genoeg. Ga je bedraad, dan laat de hoofdtelefoon wel wat meer detail horen.

Draagcomfort

KEF heeft de oorschelpen van kussens voorzien die zijn omhuld met kunstleer. Hierdoor zijn ze ook goed bestand tegen zweet. Opvallend is dat beide kussens wel fluiten wanneer je ze op het oor plaatst. Er blaast dan wat lucht uit.

Ik heb zelf een fors hoofd. Zeker in het begin drukte de hoofdtelefoon flink op mijn hoofd. Dit maakte langdurig gebruik onprettig. Na zo’n 20 uur werd dit echt al minder. Toch blijft hij vrij strak zitten ten opzichte van andere hoofdtelefoons. Tijdens een lange reis zou ik hem niet non-stop willen gebruiken.

De hoofdband is, net als de kussens van de oorschelpen, met kunstleer omwikkeld. Dit maakt de hoofdband lekker zacht en maakt het design echt af.

Accuduur

In het beste geval gaat de accu volgens KEF 110 uur mee. Dit is met ANC aan, maar met jouw smartphone bedraad aangesloten, op de KEF Porsche Design Space One Wireless. Heb je bluetooth aan, haal je een gebruiksduur van maximaal 30 uur. In onze tests kunnen we deze claims van de fabrikant valideren.

Conclusie KEF Porsche Design Space One Wireless

Kef heeft al heel wat jaren ervaring met het opbouwen van geluid. Het geluid uit de KEF Porsche Design Space One Wireless is neutraal en dat zal voor velen heel fijn zijn. Qua detail in het geluid zal de audiofiel misschien niet helemaal tevreden zijn, maar de gewone luisteraar zeker wel.

Het design is wat mij betreft echt fantastisch evenals het gevoel. Dat hij relatief strak zit… kan ik mee leven. Maar… de knoppen zijn gewoon wat onhandig en misschien niet meer helemaal van deze tijd. Laat staan de ouderwetse micro-USB aansluiting. Anno eind 2017 mag dat echt wel anders. Ook de reisetui is leuk, maar te bulky om het gevoel te krijgen dat het echt ontworpen is voor op reis. Het zijn die elementen waar de KEF Porsche Design Space One Wireless haar punten verspeelt. Onder de streep blijft het een prima hoofdtelefoon.

KEF Porsche Design Space One Wireless kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Enorm mooi ontwerp
 • Mooi, neutraal geluid
 • Verschillende kabelopties
 • Veel accessoires
 • Lange accuduur
 • Stevig
 • Goede ruisonderdrukking

THE BAD

 • Zeer grote reisetui
 • Oude USB plug
 • Geen aptX HD ondersteuning
 • Knoppen zijn niet heel handig
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram