Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Happy Death Day (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuk verhaal
  • Weinig bloed, toch horror
  • Leuke grappen
  • Neemt het studentenleven in Amerika op de hak

THE BAD

Dat het verhaal gebaseerd is op de klassieker Ground Hog Day steken ze in Happy Death Day niet onder stoelen of banken. Dat hoeft ook niet. Hier geldt duidelijk; beter goed gejat dan slecht bedacht.

In Happy Death Day beleven we de verjaardag van Tree Gelbman (Jessica Rothe, La La Land), een stuk of tien keer. Op haar verjaardag wordt de studente vermoord. Keer op keer op keer. Iedere keer dat de studente het loodje legt, wordt de opnieuw wakker. In het bed van een andere student. Haar missie is duidelijk, overleef de dag. En dat is lastig.

Tree is namelijk een typisch Amerikaanse studente. Lid van een studentenvereniging van allemaal meisjes die zo mooi mogelijk proberen te zijn. Die leraren in bed trekt om goede cijfers te halen etc. etc. Overgoten met vooroordelen over anderen. Ze moet zichzelf dus over haar eigen vooroordelen en koppigheid heen zetten om de moordenaar te vinden. En dan is het nog maar de vraag of het echt de moordenaar is…

Naarmate Tree went aan de situatie, zien we dat ze ook begint te experimenteren met haar dagen. Ze gaat gewoon lekker gek doen want, de vandaag begint morgen opnieuw en dan kan ze weer compleet andere keuzes maken. Dit maakt de film lekker luchtig.

Extra’s

Qua extra’s is er niet heel veel bijzonders te vinden op het schijfje. Niet meer dan het standaard making-of materiaal. Het enige dat echt interessant is, is het alternatieve einde. Hier zien we dat de regisseur een duidelijke opening heeft gelaten voor een vervolg. Of ik echt op een tweede Happy Death Day zit te wachten, betwijfel ik. Het zal lastig zijn deze eerste film te evenaren.

Conclusie Happy Death Day

Happy Death Day is een frisse interpretatie van het originele Ground Hog Day concept. Hoewel komedie en horror worden vermengd, zien we niet eens zo heel veel bloed in de film. Dit maakt Happy Death Day ook een prima film voor de wat jongere kijkers. De film zit vol zwartgallige humor, wat ik erg kan waarderen. Deze gaat zeker meerdere keren bekeken worden :-).

Happy Death Day kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.