Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20 met 5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk te installeren
  • Lekker plat
  • Goed materiaalgebruik
  • Gemakkelijk in te stellen
  • Zeer goede bewegingsdetector

DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Enkele weken geleden bewees DreamLED ons dat het goed mogelijk is om een mooi alternatief op de ouderwetse halogeen breedstraler te produceren, energiezuinig op basis van LED technologie. DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20 zijn alternatieven met een bewegingsdetector.

Unboxing

De DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20 zitten netjes in hun doosjes verpakt. Er zit een duidelijke handleiding bij, maar geen schroeven en pluggen. Die moet je zelf even regelen. Er zijn geen onderdelen die je nog aan elkaar moet zetten. Aansluiten op het lichtnet en klaar.

Design

Het design van deze breedstralers is echt een enorm sterk punt van DreamLED. De LED panelen zitten keurig in een reflector die vrij plat is. Beschermd door glas. De achterkant is van grijs gespoten metaal en zorgt er zo voor dat de LED’s goed koelen. Het is dus mogelijk deze lampen mooi vlak te monteren.

Installatie

Zowel de DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 als de FLS-20 komen met een kleine halve meter aan stroomdraad. Deze dien je direct (of via een stekker) op het lichtnet aan te sluiten. Zijn de drie aderen verbonden, is de lamp klaar voor gebruik.

Nu is het nog wel een kwestie van de lamp goed afstellen. Normaal heb je een afstelling voor het aantal lux waarop de sensor geactiveerd mag worden en hoe lang de lamp aan mag blijven. Bij deze LED lampen heb je ook een afstelling voor de gevoeligheid van de bewegingssensor. Zo voorkom je dat hij aan gaat op het moment dat iemand op straat loopt, terwijl je wilt dat hij aan gaat op het moment dat iemand een eerste stap in jouw tuin zet.

Specs DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10

In de DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 vinden we een LED matrix van 14 CRI-White LED’s. Deze hebben een kleurtemperatuur van 4.000 graden Kelvin. De lichtopbrengst van deze LED matrix ligt op 900 Lumen. Op 2 meter hoogte zet je een lichtbundel neer van 6,4 meter.

Specs DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-20

Het zal je niet verbazen dat de DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-20 een veel krachtiger lamp is. Deze heeft dezelfde kleurtemperatuur van 4.000 graden Kelvin. De 28 CRI White LED’s van deze lamp hebben een vermogen van 20 Watt met een opbrengst van 1.800 Lumen. Op twee meter hoogte krijg je een lichtbundel van 9×5 meter.

DreamLED Streamliner Motion Sensor

De bewegingsmelder is in beide lampen gelijk. Deze heeft een detectiehoek van 125 graden. De timer om de lamp aan te houden loopt van 10 seconden tot 10 minuten. De lichtgevoeligheid loopt van 5 LUX naar 2.000 LUX. Het detectiebereik is minimaal 2, maximaal 8 meter.

DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20

De behuizingen van de lampen zijn weerbestendig. Ze hebben een IP-44 classificatie. De lampen zijn daarmee ook stofdicht.

Gebruikservaring

Met de lampen zelf hebben we al enige ervaring. Dit zijn feitelijk aangepaste versies van de DreamLED Streamliner FL-10 en FL-20 die we eerder al hebben getest. Toen werden we al heel blij van dat de lampen niet knipperen en dat de kleurtemperatuur erg neutraal is.

De bewegingssensor onder de DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20 is nieuw voor ons. Deze is heel nauwkeurig in te stellen, al is het wat lastiger wanneer je meerdere lampen dezelfde instellingen probeert mee te geven. Het zijn immers analoge potmeters waar je aan draait, dus er zit wat afwijking in. Maar… dit merk je dus alleen wanneer je twee van deze lampen echt identiek probeert af te stellen.

Conclusie: DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20

Het enige dat DreamLED echt heeft toegevoegd aan de DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20 zijn de bewegingssensoren. Hierdoor zijn de lampen slimmer inzetbaar geworden. Het design is ongewijzigd, maar was al enorm goed.

De bewegingssensoren reageren ook goed. Bovendien zijn ze gemakkelijk en nauwkeurig in te stellen. Vooral de mogelijkheid om de gevoeligheid in te stellen ervaar ik als zeer prettig. Hoewel het LED lampen zijn, verbruiken ze toch respectievelijk 10 en 20 Watt. Dan is het wel fijn wanneer ze niet onnodig aan gaan.

Minpunten hebben we niet ondervonden, dus de maximale score is het enige dat we kunnen geven ;-).

DreamLED Streamliner With Motion Sensor FLS-10 en FLS-20 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.