Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: DreamLED OFL-150 dimbare buitenlamp

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer degelijke constructie
  • Mooi materiaalgebruik
  • Prettig licht
  • Gemakkelijk om te bouwen voor Philips Hue

THE BAD

  • De platte bovenkant vangt al snel vuil (stof door regen)

Binnen naar buiten halen, dat is al enkele jaren de trend in de tuinindustrie. Het Belgische DreamLED speelt daar slim op in met haar DreamLED OFL-150. Een typische binnenlamp, gemaakt voor buiten.

Unboxing

De DreamLED OFL-150 zit in een forse doos waarbij alles heel slim om de lampenpak heen verpakt is. Bevestigingsmateriaal is niet nodig en verder is alles aanwezig.

Design

Qua design zien we echt prachtig materiaalgebruik. De buizen lijken een poedercoating te hebben gekregen en zijn goed getapt. Hierdoor draaien ze netjes in elkaar. Ook de voet is lekker zwaar en stevig.

De lampenkap is het grote geheim achter de DreamLED OFL-150. Deze is rondom hermetisch afgesloten om de lamp bestand te maken tegen regen en sneeuw. Doordat de lampenkap plat is van boven, ziet deze er heel huiselijk uit. Wel moet je er rekening mee houden dat er door regen veel vuil op komt te liggen. Er moet dus met regelmaat even een dekje overheen.

Ook het snoer is goed gekozen. Een mooie, stevige kabel zonder opdrukken erop. Dit maakt het robuuste design helemaal af.

Bediening

Bij de DreamLED OFL-150 zal je geen schakelaar aan het snoer vinden. DreamLED heeft de DreamLED OFL-150 voorzien van een potmetertje onder de lamp. Daarmee zet je hem niet alleen aan, maar kun je de LED lamp ook dimmen. Slim!

Specs

In de DreamLED OFL-150 zit een reguliere LED lamp, ook van DreamLED. Het gaat om een LED lamp met een warm-witte kleur van 2.700 Kelvin. Het is een 10 watt lamp waar een flinke hoeveelheid licht van af komt. Maar je kunt hem dus ook dimmen.

Windvanger

De DreamLED OFL-150 is door zijn ronde form geen echte windvanger. Ondanks dat het hier rondom huis flink kan waaien, blijft hij doorgaans overeind staan. Een voorjaarsstorm trekt de lamp zeker wel omver.

Ombouwen

Wil je deze lamp vooral als armatuur gebruiken om bijvoorbeeld Philips Hue naar buiten te brengen? Dan moet je wel even gaan sleutelen. De potmeter moet er namelijk uit. Wellicht wil je die vervangen voor een normale schakelaar, maar dat is natuurlijk niet echt nodig bij Philips Hue lampen. Wij deden dit wel en dit klusje kostte ongeveer 10 minuten en één kroonsteentje.

Wensen

Daar de DreamLED OFL-150 een tuinlamp is, hebben we stiekem toch wel een paar wensen. Bijvoorbeeld een steekpen eronder in plaats van de zware voet voor wanneer je hem in de aarde wilt zetten. Of een paar gaten in de voet zodat je hem eventueel aan een vlonder kunt vastzetten en zo storm-proof maken. Het zijn gewoon ideeën.

Conclusie: DreamLED OFL-150

DreamLED zet met de DreamLED OFL-150 haar lijn no-nonsense verlichtingsproducten netjes voort. Opvallend is het hoogwaardige materiaalgebruik in deze LED lamp alsmede de aanwezigheid van een dimmer. Een zeer sterk verlichtingsproduct voor in de tuin dus. We hebben wel wat wensen, maar zeker geen minpunten voor deze lamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.