Review: Bayonetta 2 (Nintendo Switch)

Bayonetta 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het was misschien wel de meest brutale en rare actiegame die we op de Wii U hebben gezien, maar Bayonetta 2 komt nu ook naar de Nintendo Switch. In een veel meer definitieve versie dan we ooit hebben gezien.

Vanaf de eerste minuut weet je het; Bayonetta 2 is over the top glamour actie. Je begint in een soort alternatief universum waar je de ene gouden engel na het andere vage beest kapot moet slaan. Zo leer je de technieken van deze button basher. Na vijf intense WTF minuten, gaat de game over in een intro video. Een video waarin we eindelijk kennismaken met de queen van deze fighter; Bayonetta.

Terwijl ze met haar mantelpakje over straat loopt, lijken we op een uitgebreid verhaal te worden getrakteerd. Maar niets is minder waar. Binnen no-time vliegen de straaljagers door de straten van de stad waarin ze winkelt. Duiken de meest rare karakters op en… springt ze op één van deze straaljagers.

Op de rug van deze F14 is het tijd voor de eerste gevechten. Vanaf dat moment geen rust meer. Voor je het weet vecht je door op een Metro, tegen een gebouw en wordt de ene boss voor de andere vervangen. En dat allemaal met het nodige grove taalgebruik en fantastische vrouwenlichamen. Ja, bij Sega zijn ze niet vies van bloot en suggestie, dus dat grijpen de ontwikkelaars aan… op ieder mogelijk moment.

Voor de outsider lijkt Bayonetta 2 misschien een enorm chaotische titel, maar als gamer voel je dit anders. De levels zetten een arcade-achtig gevoel neer en zijn perfect uitgebalanceerd. Net als de bonus items die je enorme boosts kunnen geven. De moves zijn complex, maar in easy modus is het gewoon een kwestie van buttons bashen waardoor iedereen moeiteloos op gang komt in deze klassieker. Heb je hem eenmaal al bashend uitgespeeld, kun je je eens rustig verdiepen in hoe je de game echt speelt. Jouw moves juist moet timen etc. Om de gameplay echt aan te voelen.

En als je dan helemaal door de game heen bent. Bayonetta echt in je vingers voelt. Dan is er nog de 2-player co-op gameplay. Zo kun je online jouw kunsten nog een keer laten zien. In dezelfde chaos die je al gewend bent, maar met net nog wat meer fun.

Ten opzichte van de Wii U release, is de gameplay duidelijk verfijnd voor de Switch. Bovendien is de Switch duidelijk sterker op grafisch gebied. Hierdoor speelt de game in een hogere framerate wat er nog gelikter uitziet. En nog lekkerder speelt.

Extra’s

En dan heeft Nintendo nog een hele sterke bonus voor iedereen die Bayonetta 2 in huis haalt. De game wordt gebundeld met de originele Bayonetta game. Ook geport naar de Switch.

Conclusie: Bayonetta 2 (Nintendo Switch)

Bayonetta 2 is een heerlijke dosis onzin met chaotische gameplay. De game legt de definitie voor wat een snelle fighter voor de Nintendo Switch zou moeten zijn. De optische chaos maar toch ook heerlijke gameplay levert een verslavend geheel op. Kom maar op met meer van deze onzin ;-).

Bayonetta 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Echt arcade gevoel
  • Optische chaos, echte perfectie
  • Veel combo's
  • Veel humor
  • En gratis het originele Bayonetta!

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram