MWC: Van bananentelefoon tot high-end vlaggenschip, de nieuwe Nokia’s

Met amper Nederlandse pers aanwezig (5 TV programma’s en één krant), presenteerde Nokia op het Mobile World Congress haar nieuwe line-up met smartphones. Het Chinees-Finse bedrijf mikt op alle prijsklassen.

Nokia 8110, de Bananentelefoon

Het meest opvallend is de gele bananentelefoon van Nokia. Na de 3310 opnieuw een spraakmakend concept dat redelijk aan de onderkant van de markt verkocht zal worden. De smartphone heeft de naam Nokia 8110 meegekregen, vernoemd naar het model waar het op geïnspireerd is.

Nokia is lang de koning onder de goedkope telefoons geweest en laat ook in Chinese handen zien dat dit haar money maker blijft. Toch is de Nokia 8110 een stukje luxer uitgerust dan de klassieke Nokia 3310. Zo is er ondersteuning voor 4G LTE en dual-sim. Met de Qualcomm Snapdragon 205 chipset en 512MB aan werkgeheugen zal hij zeker niet traag zijn voor de functies die hij moet hebben. Cameratechnisch stelt het op papier allemaal niets voor, maar in nood kun je een foto maken. Je kunt er zelfs Snake op spelen.

Android? Niet aanwezig op de Nokia 8110. In plaats daarvan draait het toestel op Smart Feature OS, een eigen besturingssysteem van Nokia. Android apps zullen er niet op draaien, maar Nokia gelooft wel dat ontwikkelaars interesse zullen hebben om speciaal voor dit besturingssysteem apps te gaan ontwikkelen. Dus er komt een app store op met Facebook als één van de eerste downloads.

Nokia 8 Sirocco, het vlaggenschip

De Nokia 8 Sirocco zal de lijn van nieuwe Android smartphones aanvoeren, al krijgt deze opvallend genoeg niet de Qualcomm Snapdragon 845 chipset die in andere vlaggenschepen te vinden is.
Nokia doet het nog met de Qualcomm Snapdragon 835 die ruim een jaar oud is. Wel krijgt de chipset 6GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslagruimte en een dubbele 12 megapixel camera achterop. Het toestel komt wel voor een premium prijs in de winkelschappen te liggen, maar moet dus concurreren met de eveneens Chinese OnePlus 5T. Die biedt meer geheugen en dezelfde chipset voor honderden euro’s minder. Oeps…

Nokia 7 Plus, hoog in de middenklasse

De Nokia 7 Plus is een opgepoetste versie van de Nokia 7. Dezelfde camera, maar nu een 6 inch display. Er ligt een Qualcomm Snapdragon 630 chipset in met 3GB aan werkgeheugen en 32GB opslagruimte of… 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Achterop 16 megapixels om mee te fotograferen.

Beschikbaarheid

De Nokia 8110 zal vanaf mei verkrijgbaar zijn voor €79. De Nokia 8 Sirocco zal vanaf april verkrijgbaar zijn voor €749.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.