Eigenlijk deden ze het vorig jaar al, maar nu is het officieel. LG’s mobiele divisie geeft het op in China. De laatste release van het bedrijf in China was de LG G5 SE in 2016.

In heel 2017 heeft LG geen smartphone naar China gebracht. De markt daar is moordend. Zelfs kleine merken kunnen, met een klein marktaandeel, succesvol zijn op de lokale markt. Hierdoor zakken buitenlandse merken steeds verder weg. Ook LG en Samsung dus. Alleen Apple lijkt te scoren omdat het een reputatie heeft onder de Chinese elite. Het is, nog meer dan in Europa, een statussymbool.

Van alle smartphones die LG in 2017 presenteerde, heeft het geen enkele officieel in China gelanceerd. Zelfs de vlaggenschepen als de LG G6 en de LG V30 bleven ver weg uit het Aziatische land. Op het moment dat LG besloot te stoppen, was het marktaandeel minder dan 1%.

Ondertussen is het mis met de hele mobiele divisie van LG. In 2017 was er slechts één maand waarin de divisie winst maakte. Daarna volgenden 11 maanden van verliezen, goed voor $200 miljoen in de min. LG’s volgende vlaggenschip, de LG G7, lijkt te zijn uitgesteld.

Via TechTimes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.