GadgetGear.nl

Gelekt, de Nokia 7 Plus

We hebben weer een mooi lek gevonden, nog ver voor het MWC in Barcalona start. Het lijkt erop dat Nokia tijdens het Mobile World Congress haar Nokia 7 Plus gaat introduceren.

De Nokia 7 Plus is een uitgebreide versie van de Nokia 7 die momenteel alleen in thuisland China te koop is. De Nokia 7 Plus valt op doordat het de eerste Android smartphone met een dubbele ZEISS camera is.

Met deze strategie lijkt Nokia in de voetsporen van het succesvolle Huawei te willen treden. Huawei zet al jaren dubbele Leica camera’s in haar flagship Android smartphones. Ook Huawei komt uit China en heeft daar een enorm marktaandeel.

In het geval van de Nokia 7 Plus heeft Nokia weer eens haar Tetracell technologie van stal gehaald. Deze moet, in combinatie met de Zeiss lenzen, een lichtgevoeligheid van f/2.0 hebben. Het lijkt om twee camera’s te gaan met een ander optiek, dus twee verschillende bandpunten. Een strategie die LG ook volgt. Ook de beeldsensoren wijken af. De één is 13 megapixel, de ander 16 megapixel.

Het Android 8.0 toestel wordt voorzien van een 18:9 display en de vingerafdruksensor is achterop geplaatst. Dat de Nokia 7 een midrange toestel gaat worden zien we terug in de chipset. Nokia kiest voor de Qualcomm Snapdragon 660 met 4GB aan werkgeheugen. Hier ligt ook de Adreno 512 GPU op, dus games zullen best aardig spelen. Er zal ook ondersteuning zijn voor Qualcomm QuickCharge 2.0.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten