MWC: Archos presenteert elektrische step met Android

Zelf noemen ze het een scooter, maar dat is vooral omdat je met deze step beide voetjes van de vloer kunt houden. De Archos Citee Connect is de eerste step op basis van Android.

De nieuwe elektrische step van Archos is ontworpen en wordt geproduceerd in Frankrijk. Op het stuur zit een Android device dat als dashboard dient. Het apparaat heeft een quad-core chipset met 1GB werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Het display meet 5 inch en Archos heeft Android 8.0 geïnstalleerd. Het apparaat is bestand tegen schokken en slecht weer.

Het apparaat houdt de bestuurder op de hoogte van de afgelegde afstand, de snelheid, route etc. Het is mogelijk om de Archos Citee Connect van een sim kaart te voorzien zodat deze een 3G verbinding heeft. Daarmee krijg je een volledige navigatie ervaring en kun je ook andere apps op jouw step draaien.

De Archos Citee Connect heeft 8,5 inch wielen met speciale bandjes die niet lek gaan. De wieltjes hebben een specifieke structuur die ze veerkrachtig moet maken. De constructie kan gebruikers tot 100KG dragen. Uiteraard is de step geheel opvouwbaar.

De aandrijving komt van een 250 Watt motor in combinatie met een 36 volt accu. Hiermee krijgt de Archos Citee Connect een actieradius van 25 kilometer. De maximale snelheid ligt tussen de 22 en 25 kilometer per uur. Bij het remmen zal het remsysteem energie terug leveren aan de accu. Voor meer laadgemak komt Archos ook met een docking station.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder

Arjan Olsder