Intel blijkt 2017 pijnlijk te hebben afgesloten. Kregen ze het al om de oren van AMD met de Ryzen processors, blijkt Samsung ze ook nog te hebben ingehaald. Samsung is nu de grootste chipmaker wereldwijd.

Het nieuws komt van Bloomberg. Daar hebben ze becijferd dat Intel en Samsung van plaats hebben gewisseld. Waar Intel met haar computerchips in 2017 nog $62.8 miljard omzet wist te boeken, ging Samsung Semiconductors daar met $69,1 miljard toch met enige afstand overheen.

Hoewel Samsung groter is qua omzet, zitten de twee niet echt in elkaars vaarwater. Samsung is vooral groot in opslagchips. Denk aan de chips die in USB sticks, smartphones en SSD’s gaan. Daarnaast maakt Samsung wel chipsets, maar vooral voor smartphones en tablets.

Intel blijft zich vooral richten op de desktop processors en daar doet Samsung zelf niet zo heel veel mee. Echt harde concurrenten zullen de twee voorlopig dan ook niet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.