Review: Eminent AB7818 HDMI Repeater

Heb je net jouw TV mooi plat aan de muur, wil je daar natuurlijk niet meteen jouw consoles, Blu-Ray spelers, mediaplayers en andere zooi onder plaatsen. Met de Eminent AB7818 HDMI Repeater kun je al die spullen lekker aan de andere kant van de kamer plaatsen.

Unboxing

De Eminent AB7818 HDMI Repeater komt uit de Eminent Business Line. Hoewel het een zakelijk product is, maakt Eminent toch een net doosje. In het doosje de verplichte documentatie en de repeater zelf. Meer is niet nodig.

Design

Deze repeater is een echt installatie product. Vandaar dat hij natuurlijk ook in de business lijn valt. De behuizing van de Eminent AB7818 HDMI Repeater is mooi compact gebleven, maar zal niet in een smalle kabelgoot passen. De connectoren van de HDMI kabel waarschijnlijk ook niet ;-). Houdt rekening met een maximaal formaat van 49x12x27.

Installatie

De repeater wordt tussen twee kabels in geplaatst. In theorie zal hij dus halverwege de verbinding komen te liggen. De Eminent AB7818 HDMI Repeater hoeft niet van stroom te worden voorzien. De benodigde stroom om te werken onttrekt de repeater aan de HDMI aansluiting. De totale lengte die overspannen kan worden is 40 meter. Dan heb je aan beide kanten van de repeater 20 meter HDMI kabel. In ons geval hebben we met 20m en 10m kabel getest.

Specs

Met een lengte van in totaal 30 meter lijkt de Eminent AB7814 HDMI Repeater het gemakkelijk vol te houden. Die 40 meter vertrouwen we dus ook wel op. De repeater is ontwikkeld voor maximaal Full HD. 3D beeld is geen enkel probleem omdat 3D qua bandbreedte vrijwel gelijk ligt aan Full HD. Daar hebben we dus ook op getest.

Conclusie: Eminent AB7818 HDMI Repeater

De Eminent AB7818 HDMI Repeater valt in de categorie ‘werkt of werkt niet’. Natuurlijk zou een nog kleinere behuizing comfort toevoegen, maar echt belangrijk is dat allemaal eigenlijk niet omdat de HDMI aansluitingen zelf doorgaans ook al vrij fors zijn.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Werkt zonder aandacht te vragen
  • Mooi, compact
  • Simpel

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events