Review: DreamLED Streamliner FL10 en FL20 (LED Floodlight)

DreamLED Streamliner kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Na het afscheid van de stroomverslindende gloeilamp is het tijd om ook de halogeenlamp de Wecycle bak in de knallen. De Belgen van DreamLED komen met een LED vervanger voor de bekende floodlight in de vorm van hun Streamliner lampen.

Unboxing

Hoewel DeamLED de status heeft verworven dat we op voorhand weten dat we enorm veel bevestigingsmateriaal in de verpakking vinden, is dit bij de Streamliner FL10 en Streamliner FL20 niet het geval. Dit omdat ze volledig geassembleerd, op de beugel, in de doos zitten. Een schroefje en plugje moet je dit keer dus zelf even regelen.

Design

DreamLED zoekt met de Streamliner FL10 en Streamliner FL20 duidelijk het compromis tussen functie en design. Waar klassieke floodlights simpelweg lelijke, zwarte bakken zijn, doen ze het bij DreamLED anders. Een mooie grijze aluminium behuizing met daarop een dikke glasplaat die netjes is afgewerkt. Hoewel de beugels wat saai zijn, zijn deze lampen een sieraad voor de woning geworden. Zeker als je de lampen ook inzet om de woning gewoon mooi uit te lichten is dit ideaal.

Installatie

In beide gevallen zit er een halve meter snoer aan de lampen. Dit snoer kun je direct aansluiten op de bedrading in of op de muur. De lamp heeft dus geen LED driver nodig, die zit er al in. Direct aansturen op 230v dus. Dit maakt de installatie van de Streamliner FL10 en Streamliner FL20 snel en simpel.

Specs

DreamLED Streamliner FL10

In de FL10 vinden we een 10 Watt LED matrix. Deze bestaat uit 14 CRI White LED’s. Bij installatie op 2 meter hoogte krijg je een lichtstraal tot van 6x4 meter. De lichtopbrengst ligt op 900 Lumen. Een echte floodlight dus.

DreamLED Streamliner FL20

De FL20 walst qua specs over de FL10 heen. Deze bevat een matrix van 28 CRI White LED’s met een vermogen van 20 Watt. Bij de FL20 uitvoering ligt de lichtopbrengst op 1.800 lumen. De lichtbundel van deze lamp meet 9x5 meter.

Streamliner FL10 en Streamliner FL20

Zowel de DreamLED Streamliner FL10 als de Streamliner FL20 hebben een straalhoek van 120 graden. De kleurtemperatuur ligt op 4.000K. De levensduur van de LED matrix ligt op 25.000 uur.

De behuizingen zijn IP44 weerbestendig. Dat wil zeggen dat ze stofdicht zijn vanaf 1mm en plensdicht. Dus regen kunnen ze prima hebben. Er zit een halve meter snoer aan.

Gebruikservaring

Eindelijk zijn we zo ver dat betaalbare LED’s de enorme lichtbundels van Halogeenverlichting kunnen vervangen. De nieuwe Streamliner FL10 en Streamliner FL20 van DreamLED kunnen moeiteloos hun Halogeen tegenhangers vervangen. De lampen zijn een stuk energiezuiniger en zien er ook nog eens veel prettiger uit. Door de veel minder dikke behuizingen, zijn ze ook nog eens mooier weg te werken. Het LED licht van deze lampen flikkert niet en is mooi neutraal van kleurtemperatuur.

Conclusie: DreamLED Streamliner FL10 en Streamliner FL20

De DreamLED Streamliner FL10 en Streamliner FL20 komen netjes verpakt binnen. De lampen zien er veel beter uit dat de oude halogeen oplossingen die ze moeten vervangen. Bovendien laten ze zien hoe DreamLED qua design voor buitenlampen echt volwassen is geworden. Mooi en functioneel, maar wat is het nadeel van deze lampen? Die hebben we niet kunnen vinden. Perfecte score dus.

Er is ook een uitvoering met een bewegingssensor. Die gaan we nu testen.

DreamLED Streamliner kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge lichtopbrengst
  • Laag energieverbruik
  • Brede bundel
  • Helder licht
  • Zeer compact
  • Mooie vormgeving

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram