Review: DreamLED OTLL-600 en OTLL-1200 (TL vervanger)

Met de DreamLED OTLL-600 en de DreamLED OTLL-1200 zien we het Belgische DreamLED een stap zetten richting de installatiemarkt. We zien twee ogenschijnlijn basis TL armaturen met daarin de kennis en ervaring om een goed stukje verlichting neer te zetten.

Unboxing

DreamLED heeft over de laatste jaren de reputatie opgebouwd dat het letterlijk alles levert om haar lampen goed op te kunnen hangen zonder eerst een trip naar de bouwmarkt te maken. Bij de DreamLED OTLL-600 en de DreamLED OTLL-1200 krijg je dan ook twee ophangbeugels, vier schroeven en vier nylon muurpluggen meegeleverd. Daarnaast zit er een uitgebreide handleiding bij.

Design

Laten we wel zijn, dit zijn geen lampjes die je in de woonkamer hangt. De DreamLED OTLL-600 en de DreamLED OTLL-1200 armaturen zijn ontwikkeld om in schuren, garages en zelfs buiten te hangen. De armaturen hebben dan ook een standaard, industrieel design meegekregen.

Het plastic is wel iets flexibel (deels het sterke ABS) zodat het niet meteen barst wanneer je er een keertje tegenaan stoot. Handig! Daarnaast is de behuizing vlamwerend. Dus mocht er iets mis gaan met de elektronica, is de kans klein dat jouw hele schuurtje in brand vliegt. Slim!

Afhankelijk van of je de DreamLED OTLL-600 of de DreamLED OTLL-1200 koopt, krijg je er een LED buis in van 60CM of 120CM.

Specs

DreamLED OTLL-600

De DreamLED OTLL-600 heeft een vermogen van 9 Watt. Deze 60CM TL vervanger bestaat uit 48 CRI SMD LED’s. Deze leveren een aangename kleurtemperatuur op van 4800K. Prima werklicht dus. De maximale lichtopbrengst ligt op 800 lumen.

DreamLED OTLL-1200

De DreamLED OTLL-1200 heeft een vermogen van 18 Watt. Deze 120CM TL vervanger bestaat uit 96 CRI SMD LED’s. Deze leveren een aangename kleurtemperatuur op van 4800K. Prima werklicht dus. De maximale lichtopbrengst ligt op 1600 lumen.

DreamLED OTLL-600 en DreamLED OTLL-1200

De TL lampen kunnen, met een LED starter, ook in andere TV armaturen worden opgenomen. De lampen zelf stralen 320-graden licht uit. In de meegeleverde armaturen is er een spreiding van 160-graden. De lampen zijn niet te dimmen.

Installatie

DreamLED levert de TL vervangende LED lampen met daaraan een halve meter netsnoer. Deze zit op één van de twee zijkanten van het armatuur. De keuze om het snoer op een zijkant te plaatsen is handig. In veel schuren en garages heb je enkelsteens / houten muren waar de leidingen op de muren en plafonds liggen. Heb je een chique plafonddoos en wil je de lamp keurig middenop installeren, moet je wel de draad langs de lamp op laten lopen. Maar dat zijn uitzonderingen.

Qua installatie is het dus niet meer dan het snoer van de lamp op de bestaande bedrading aansluiten. Je kunt er ook voor kiezen de behuizing te openen en de standaard draden er in door te voeren. Het is net hoe handig je bent en hoe veel tijd je erin wilt steken.

Mocht je, na de naar verwachting 30.000 branduren, de TL moeten vervangen, is de behuizing met 8 bajonetsluitingen te openen. Daarna draai je de lamp eruit alsof het een gewone TL lamp is.

Weerbestendig

De behuizingen van de DreamLED OTLL-600 en de DreamLED OTLL-1200 zijn IP65 weerbestendig. Dat wil zeggen dat de behuizing volledig stofdicht is en dat de behuizing sproeidicht is. Een beetje regen kan dus zeker geen kwaad. Dit maakt de lampen niet alleen geschikt voor in de schuur of garage, maar ook boven het zwembad.

Verlichting

Nu ik de DreamLED OTLL-600 en de DreamLED OTLL-1200 aan het plafond heb hangen, blijkt al snel het verschil met klassieke TL verlichting. Niet alleen is LED zuiniger, ik heb geen last van geknipper. Zeker omdat ik nogal eens foto's maak tijdens het klussen in de schuur is dat zeer prettig. Onbewust zorgt het knipperen er ook voor dat je vermoeid raakt. Ook dat effect lijkt weg. Als TL vervanger is dit dus een hoogwaardige vervanging.

Conclusie: DreamLED OTLL-600 en de DreamLED OTLL-1200

De DreamLED OTLL-600 en de DreamLED OTLL-1200 zijn twee varianten op hetzelfde product. Daarom reviewen we ze ook samen. Het prijsverschil zit hem in de lengte en dus ook de lichtopbrengst. Per CM lamp krijg je even veel lumen onafhankelijk van de lengte. Geen rare besparingen dus zoals we deze weleens zien in China. Het licht is goed en de behuizing is ook prima ontwikkeld. Hebben we iets te klagen? Nee. Hebben we iets te wensen? Ook niet. De maximale score geven is echt een no-brainer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review: DreamLED OTLL-600 en OTLL-1200 (TL vervanger)”

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Behuizing is stevig en veilig
  • Alles is voorgemonteerd
  • Gemakkelijk te installeren
  • Geen flikkering
  • Hoge lichtopbrengst

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram