Deze week heeft Philips haar 2018 TV Line-up gepresenteerd. Opvallend is de nadrukkelijke aanwezigheid van OLED. Was OLED in 2017 nog relatief klein bij Philips, zien we nu echt de nadruk op deze beeldschermtechniek.

Dit jaar vergroot Philips haar OLED aanbod naar vijf modellen. Vorig jaar presenteerde Philips haar eerste model tijdens de IFA en wist daar 21 awards mee binnen te slepen. Hoewel het merk laat de markt op kwam, wist het dus wel te scoren.

De vijf modellen van Philips zijn allemaal voorzien van 4K OLED displays. Deze displays kunnen zonder moeite HDR kleuren op het scherm zetten. Om het beeld verder te verbeteren, ontwikkelde Philips haar P5 Picture Processing Engine. Hiermee behalen de TV’s 99% van het DCI-P3 kleurenspecturm. Ze worden allemaal uitgerust met Ambilight aan drie kanten. De displays halen een helderheid van 900 nits.

Alle vijf de modellen draaien op Android TV waardoor vele apps beschikbaar zijn. Daarnaast krijgen ze ook Google Assistant waardoor ze domotica producten in huis kunnen aansturen. Android TV draait op een quad-core chipset.

Het topmodel qua design is de Philips OLED 973. Voor dit model wordt het OLED display onder een glasplaat geplakt. De luidsprekers zijn afgewerkt met Kvadrat doek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.