Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia haalt belangrijke functie uit haar weegschaal

Onder de naam Withings bracht Nokia in 2016 de Body Cardio weegschaal op de markt. Bijzonder was de mogelijkheid om de flexibiliteit van de bloedvaten te meten waardoor de weegschaal tijdig kon waarschuwen voor aderverkalking. En die functie gaat er nu uit.

Nokia informeerde gebruikers van de Withings Body Cardio of Nokia Body Cardio weegschaal per e-mail. Nokia heeft ontdekt dat de functie op een andere manier medische goedkeuring had moeten krijgen dan oorspronkelijk is gebeurd. Als gevolg hiervan zal Nokia de functie per morgen deactiveren.

Als juist dit een reden was om de Nokia Body Cardio te kopen, heb je dus hele dikke pech. Nouja, niet echt. Hoewel het een behoorlijk gemis is, komt Nokia met een hele nette oplossing. Als je de functie prima kunt missen, krijg je een voucher voor de Nokia shop van €30. Dat is dus een mooie korting op het volgende Nokia Health product.

Wil je de weegschaal hierdoor niet meer gebruiken, mag je deze terugsturen. Je krijgt dan het originele bedrag teruggestort. Minus de verzendkosten, maar daar heb je hem wel een lange tijd voor mogen gebruiken.

Hoewel het voor vele gebruikers mogelijk een flinke tegenslag zal zijn, laat Nokia Health, het voormalige Withings, hier duidelijk zien haar verantwoordelijkheid te nemen. En dat is alleen maar heel netjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.