MWC: Seat stopt Alexa in haar auto’s

De golf met Alexa nieuws van de CES is nog maar net achter de rug of het grote Mobile World Congress staat alweer voor de deur. En ja, daar zal de strijd tussen Amazon’s Alexa en Google Assistant vrolijk door gaan. Zo ook met de hulp van Seat.

Voor de vierde keer zal Seat tijdens het MWC nieuwe connected technologie rondom haar auto’s laten zien. Hoewel het veel over veiligheid zal gaan, is het Alexa die weer opvallend aanwezig is.

Zo zal Seat de samenwerking met Amazon verder vormgeven. Eind vorig jaar werd Alexa al ingebouwd in de Seat Leon en de Seat Ateca. Dit jaar zijn ook de Seat Ibiza en Seat Arona aan de beurt. Seat zegt de eerste autofabrikant te zijn die deze stap heeft gezet.

Hoewel vele TomTom gebruikers al een paar jaar tegen hun navigatiesystemen kunnen praten, brengt Alexa natuurlijk heel veel meer comfort vanuit de auto. Zo is het hele smart home aan te sturen door Alexa en kan Alexa ook slimme suggesties aanreiken tijdens het rijden. Bijvoorbeeld als je bedenkt dat een vergadering moet worden verschoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.