Lancering Apple HomePod nadert

Het moment dat Siri echt onderdeel van het smart home gaat worden komt steeds dichterbij. Vorig jaar kondigde Apple al haar plannen voor de HomePod aan. 2018 lijkt het jaar te worden waarop de HomePod ook echt in de schappen komt te liggen.

De verwachting dat de Apple HomePod snel in de schappen komt te liggen, is afkomstig van MacRumors. Zij zagen de slimme speaker van Apple voorbij schuiven bij waakhond FCC. Die moet toestemming verlenen voor een product met draadloze technologie in de Amerikaanse winkelschappen geplaatst mag worden.

Met de lancering van de Apple HomePod kan Siri eindelijk beginnen de concurrentie aan te gaan met Amazon’s Alexa en de Google Assistant. Die hebben beiden al meerdere slimme speakers waarmee ze in woningen te plaatsen zijn. De goedkoopste varianten starten zelfs al op €35. Daarnaast kondigden beide vele nieuwe samenwerkingen aan op de CES. Hierdoor zullen Alexa en Google Assistant ook in vele andere producten geïntegreerd worden.

We mogen dus zeggen dat Apple met enige afstand tot de markt begint. Ja, de HomePod ziet er prachtig uit. En ja, we verwachten dat de Apple HomePod de best klinkende slimme speaker in het winkelschap zal zijn. Maar voor $349 per kamer, ben je wel een flink vermogen kwijt om het hele huis klaar te stomen voor Siri.

Oorspronkelijk zou de Apple HomePod eind 2017 al in de winkel liggen. Apple had echter meer tijd nodig om de speaker te perfectioneren. De VS, het VK en Australië zouden de eerste landen zijn waar de slimme speaker in de verkoop gaat. Wanneer hij hier te koop is en of grijze import hier werkend te krijgen is, is nog onbekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.