Onze Albert Zeeman heeft vannacht het vliegtuig naar Las Vegas gepakt. Voor hem is CES Las Vegas 2018 alweer de vijftiende CES. Wat maakt dit techfeest in de gokhoofdstad van Amerika zo belangrijk en wat mogen we dit jaar verwachten?

De CES in nummers

Er lopen op de CES 7.460 journalisten rond. Waaronder één van ons :-). Er lopen 109.498 zakelijke bezoekers en er zijn 67.321 personeelsleden van +-4.000 deelnemende bedrijven aanwezig. Dat is dus 184.279 mensen die in totaal voor deze week naar Las Vegas zijn gevlogen.

Het laatste nieuws van CES Las Vegas 2018

​Dagelijks brengt GadgetGear.nl het laatste techniews van de CES Las Vegas 2018. Wil jij op de hoogte zijn van de nieuwste producten, check dan onze CES tag.​​​

​De CES Las Vegas 2018 voorspellingen

Televisies

​Groot, groter, grootst en HDR10+. We zullen vele nieuwe TV’s zien tijdens de CES. Een aantal fabrikanten komt met nieuwe grootformaat TV’s. Samsung komt zelfs met een modulaire TV waardoor je zelf het formaat bepaald. Qua pixels zien we de eerste 8K TV’s die enigszins geschikt zijn voor in de woonkamer. Eigenlijk nog te vroeg.

Verder gaat het vooral om HDR10+. Deze nieuwe beeldstandaard is natuurlijk bij bedenkers Samsung en Panasonic op de stand te zien. Andere fabrikanten zullen nog op HDR10 zitten en misschien later in het jaar (IFA) meegaan.

​Smartphones

​Voor smartphones is CES niet het ideale moment. Het gros van de aankondigingen zal pas tijdens het Mobile World Congress (MWC) plaatsvinden. Zo liet Sony tot nu toe alleen goedkopere modellen zien. Tablets zullen we niet of nauwelijks zien.

​Robots

​Dit jaar zal wel het jaar van de robots worden op CES. Waar we vorig jaar vooral veel concepten zien, hebben de merken nu meer houvast aan wat de markt zou willen. CES Las Vegas 2018 wordt op dat gebied dus best spannend.

Spraak assistenten

Google pakt enorm uit op de CES om haar Google Assistant te promoten. Google heeft een inhaal slag te maken op het veel breder gebruikte Alexa van concurrent Amazon. Bovendien hebben de twee momenteel ruzie. Wie dicht het gat of bouwt in ieder geval een brug tussen de twee?

Automotive

​Ook de automobielsector zal weer nadrukkelijk aanwezig zijn op de CES. Steeds vaker laten automerken huist op de CES en IFA zien wat ze in huis hebben. Zelf rijdende auto’s is al jaren het thema en dit wordt tijdens de CES Las Vegas 2018 gewoon doorgezet.

​AR, VR en Gaming

Hoewel we het niet meer over Google Glass hebben, is AR (Augmented Reality) naar verwachting toch een hit op de CES. Iedereen maakt VR brillen, dus de overstap naar AR kan voor nieuwe verkopen zorgen. Daarnaast zullen verschillende gaming merken de CES gebruiken om nieuwe hardware uit te brengen. De CES vormt daarmee een mooie overbrugging naar de E3 later in het voorjaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.