HiSense gaat smartphones verkopen in Nederland

Opnieuw gaat een Chinees merk strijden om de Nederlander. Nu Huawei gevestigd is als grote speler op de Nederlandse markt, lieten Nokia en OnePlus afgelopen jaar ook weten actief te gaan verkopen in Nederland. Vandaag komt HiSense daar nog bij.

En daar stopt het niet. De verwachting is dat Xiaomi en Sharp (inmiddels ook Chinees) zich dit jaar ook actief op de Benelux gaan richten. Het wordt dus een druk jaar in het smartphoneschap. Gevestigde namen als Samsung en LG zullen hard aan het werk moeten om hun positie te behouden.

De introductie van HiSense smartphones volgt op de introductie van HiSense keukenapparatuur afgelopen jaar. Het merk zal zich in eerste instantie op het midden en lage prijssegment gaan richten. De eerste smartphones die Nederland zullen betreden zijn de C30 ROCK en Hisense C30 ROCK Lite.

Hisense C30 ROCK

De Hisense C30 ROCK is een Android 7.0 smartphone. HiSense geeft geen informatie over de exacte chipset, maar dit zal mogelijk een Qualcomm Snapdragon 425 of 430 zijn. Hierop ligt een octa-core processor op 1.4 GHz met 3GB aan werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Het toestel is Ip68 water- en stofdicht, maar ook IK04 valbestendig. Het toestel overleeft dus een val van 25CM. Oké, dat is niet heel veel. Het 5.2 inch display heef teen Full-HD resolutie. Achterop krijg je een 16 megapixel camera.

Hisense C30 ROCK Lite

Nog een stukje goedkoper wordt de Hisense C30 ROCK Lite, die ook een stuk kleurrijker is. De chipset heeft nu nog maar 2GB werkgeheugen en je krijgt nog maar 16GB opslagruimte. Je krijgt nog maar 8 megapixel achter en een 5 megapixel selfie camera. De behuizing is IP67 gecertificeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.