Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hands-on met de goedkope Huawei P Smart

Hij moet de opvolger worden van de Huawei P8 Lite 2017. Die smartphone bleek een ontzettend succes voor de Chinese smartphonebouwer. De prijs is niet het enige waarmee de P Smart moet opvallen. Ook de dubbele camera is bijzonder.

Huawei P Smart Design

Het design van de Huawei P Smart is zeker smart. Aan de voorkant zie je zeker niet dat je hier met een relatief goedkope Android smartphone te maken hebt. Het display is gewoon goed qua kleur en op Full HD resolutie. De randen naast het display zijn zeer smal. De randen onder en boven zijn net zo smal als bij toestellen als de LG G6, Samsung Galaxy S8 en Huawei Mate 10 Pro. Aan de display zijde is er dus geen enkele reden om te denken dat dit een goedkope smartphone is.

 

Met de achterkant is het niet anders. Geen bijzonder ontwerp, maar gewoon een strakke, metalen achterkant. Wel wat gevoelig voor vette vingers, maar vooral mooi strak. Ook de manier waarop de camera en de vingerafdrukscanner erin liggen is gewoon mooi strak.

 

Snelheid

Hoewel we pas met de review echt in detail naar de snelheid van deze Android smartphone kijken, is de eerste indruk zeer positief. Gewoon redelijk vlotte app wisselingen en simpele spelletjes zijn ook op snelheid te spelen.

Geluid

Qua geluid zal de Huawei P Smart naar verwachting ook redelijk goed scoren. We moeten hem nog op hi-res audio testen, maar Spotify’s klinkt echt prima. De speaker is niet heel krachtig, maar ook hier kunnen we zeggen dat de eerste indruk positief is.

Camera

We hebben al even met de camera gespeeld. Het eerste dat opvalt is dat de belangrijkste features allemaal aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om documenten te scannen met behulp van de camera. Nieuw is de mogelijkheid om met onscherpe achtergronden te werken.

Bij het maken van de testfoto lijkt de camera automatisch te herkennen dat ik een portret wil maken en ja, dan zijn de achtergronden inderdaad mooi onscherp, maar ik zelf eigenlijk ook wel. Er lijkt een behoorlijk hoge ISO over de foto gegooid te worden. Kan ook zijn omdat het al niet zo heel licht meer is. Hier moeten we dus echt nog even doortesten.

Voorlopige conclusie

De voorlopige conclusie is dus best positief. Het toestel wordt nu voor €259 in de markt gezet, maar zal zeer waarschijnlijk vlot onder de €250 uitkomen. Voor dat geld krijg je een luxe design en prima prestaties bij dagelijks gebruik. De camera verdient nog wat meer tijd voor we daar echt wat over kunnen zeggen. De review volgt binnenkort.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.