Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Home Mini en Amazon Echo Dot mogelijk onder de kostprijs verkocht

De race om de digitale stemassistent in huis is volop gestart, zo blijkt uit het laatste nieuws van Reuters. Het viel ons al op dat de internationale versie van de Amazon Echo Dot met €60 bijna twee keer zo duur was als de Duitse versie die we daar in de winkel kochten. Het blijkt dat de twee proberen onze zieltjes te kopen.

Dat de internationale versie duurder is, is niet vreemd. Amazon kan geen commerciële diensten verkopen via haar internationale Echo speakers. In die zin dat er gewoon geen goede integratie is tussen de webwinkel in het buitenland en onze speakers hier in Nederland. Dus waarom extra investeren in de early adapters in Nederland?

Volgens het onderzoek dat Reuters heeft ingezien, is de prijs voor de componenten van deze speakers al hoger dan dat de speakers kosten. Verpakking, transport en service zitten er dan nog niet in. Hoewel Google minder commerciële diensten levert dan Amazon, heeft ook Google de prijs van de Google Home Mini bewust laag gehouden om te voorkomen dat de consument op basis van prijs toch voor de speaker van Amazon gaat.

Dat de twee juist nu in deze strijd verwikkeld zijn kan ook te maken hebben met Apple’s Siri. Siri heeft nog geen vaste plek in huis. Met de komst van de Apple HomePod zal dit veranderen. Dan heeft Siri een eigen basis vanuit waar ze de hele dag meeluistert om te reageren op onze verzoeken.

Maar… de Apple HomePod is ruim tien keer zo duur als de goedkope Amazon Echo Dot en de Google Home Mini. Als je een eenkamerappartement hebt is het best te betalen om een paar Apple HomePod speakers in huis te halen. Maar in een gewoon rijtjeshuis wordt het al heel wat duurder om Siri in iedere kamer aan te kunnen spreken. Daar winnen juist de goedkope speakers van Amazon en Google.

Oja, en Microsoft heeft Cortana

Wil je met Amazon Alexa aan de slag? Check dan ook onze Amazon Echo Buying Guide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.