"}
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gelekt: De Samsung Galaxy S9 en S9+

Het duurt nog even voor Samsung haar Galaxy Unpacked event in Barcelona zal organiseren. Grote ster van de avond; de Samsung Galaxy S0 natuurlijk. En de Galaxy S9+. Beide toestellen zijn nu gelekt.

Het is dus zeer waarschijnlijk zo dat we opnieuw een gewone en een grotere + uitvoering gaan zien bij Samsung. De eerste foto’s laten zien dat Samsung keurig het design blijft volgen dat het heeft ingezet met de lancering van de Galaxy S6. Toch is er wederom spraken van verfijning.

Zo ligt het gebogen display nu nog dichter op de rand waardoor het toestel er nog strakker uit zal komen te zien. Ook is de rand aan de onderkant opnieuw smaller geworden. Hierdoor krijgt Samsung een grotere screen-to-body ratio. Samsung haalt op dat gebied de iPhone X nog niet in.

Waar Samsung wel de Apple iPhone X mee zal benaderen is de ondersteuning voor Animoji, al zal Samsung het anders noemen. In de bovenrand zitten verschillende camera’s en sensoren om dit mogelijk te maken. Dat Samsung geen ‘notch’ bovenin het display heeft zoals de iPhone X kan mogelijk aan de enorme batterij aan sensoren liggen die we bovenin zien.

Opvallend is dat we voor de achterkant wel twee verschillende cameramodules zien. Hoewel je op beide toestellen aan de voorkant een dubbele camera krijgt, is dit achterop niet het geval. De Galaxy S9 Plus krijgt deze wel. De Galaxy S9 niet. Qua flitser, lazer autofocus etc zijn ze verder gelijk. We verwachten dus weer een ijzersterke beeldstabilisatie van Samsung.

Qua chipset zullen er zeer waarschijnlijk weer twee batches zijn. De VS krijgt zeer waarschijnlijk de Qualcomm Snapdragon 845 van Samsung terwijl wij in Europa de Exynos variant krijgen. Doorgaans is de Exynos van Samsung zelf net een tikje sneller, dus dat is leuk. Daarnaast mogen we verwachten dat het toestel wordt uitgeleverd met Android 8.0 of 8.1 Oreo. Verder is het nu wachten op andere lekken over de specs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.