Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Essential Phone slaat Android 8.0 over ivbm stabiliteit!?

Hoewel Essential zich nog vooral op de VS richt, is het merk opvallend binnen de wereld van Android smartphones. Het merk is van Andy Rubin, die ooit zelf het Android platform ontwikkelde en verkocht aan Google.

The Nudge

Het merk is behoorlijk vooruitstrevend met haar eerste Essential Phone smartphone. Het is de eerste Android smartphone die, net als de iPhone X, een nudge heeft. Daarbij is die van Essential vele malen kleiner omdat er minder sensoren in zitten.

Van Android 7 naar 8.1

De afgelopen maanden is Essential druk aan het testen geweest met Android 8. Er is zelfs een beta programma opgezet door het merk om Android 8.0 bij haar klanten uit te proberen. Echter ondervond Essential dusdanig veel problemen met de stabiliteit, dat het heeft besloten Android 8.0 over te slaan.

In plaats daarvan kiest het merk er voor om Android 8.1 gereed te maken voor de Essential Phone. Het merk gelooft dat de problemen onder Android 8.1 opgelost zouden moeten zijn.

Voor eigenaren van de Essential Phone is dit slecht nieuws. Je zou mogen verwachten dat de vader van Android er voor zorgt dat je snel en lang updates van het OS ontvangt. Kennelijk kan Essential die belofte op dit moment niet waar maken. Van de andere kant, het merk laat wel zien kwaliteit belangrijk te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.