DJI Mavic Air; kleiner, sneller, verder en slimmer

Je moet als drone bouwer gek worden van marktleider DJI. Net na de CES beurs introduceert DJI een nieuw technisch wonder: de kleinste professionele video drone; de Mavic Air. Een kruising tussen de opvouwbare professionele Mavic Pro en de pro-sumer mini drone de Spark. Wie onder kerstboom de Spark heeft gevonden, kan nu als weer dromen van de Air.

Marktleider

DJI is onbetwist marktleider. Veel drone technologie voor scherpe prijzen. De ene na de andere concurrent valt af. Al zou je dat op de CES onlangs niet geloven. Een hele hal vol met drones. Veel variaties op de oerversie van DJI de ‘Phantom’ of specialistische versies die weer willen concurreren met de top van de markt waar DJI de Inspire heeft. DJI dekt het gehele spectrum en nu met de Air zelfs tussen de kleinste instapper en de opvouwbare Mavic.

Spark broer

De Air lijkt uiterlijk op de Spark, maar is net iets groter. De drone kan erg klein opvouwen tot ongeveer het formaat van de Spark. De Air heeft echter veel geavanceerde technologie. Zo heeft het 4K beeld, een gimbal met 3 assen en aan voor en achterzijde sensoren om obstakels te detecteren en te ontwijken. De software is gemaakt om ook snel en ver te vliegen. Met 60kmu is de drone in een mum van tijd aan zijn maximum bereik van 4(!) kilometer. Let op dat dit in Nederland niet mag. De software zal ongetwijfeld voor de Eu en Nederland afgeknepen worden.

Verder

De accuduur is ook beduidend meer dan de Spark. Bij de Spark moet je echt nadenken over de vlucht. Na dik 10 minuten moet je weer denken over dalen. De Air kan dik 20 minuten in de lucht blijven. Kortom op alle punten lijkt de Air zelfs een betere versie dan de Mavic Pro. De controller is zelfs minuscuul op te vouwen en de joysticks zijn er af te schroeven. De ideale drone voor elke Floortje Dessing in spe die vakanties en afgelegen lokatie wil filmen zonder te moeten zeulen met een drone koffer.

PR

DJI heeft goed gekeken naar Apple voor de PR. Zojuist is de Air gelanceerd aan een select gezelschap. Binnen een paar uur komen allerlei videos van bekende YouTubers online met hun ervaring met de Mavic Air. Natuurlijk heeft Casey Neistat ook zijn video. De officiele lanceringsvideo lijkt bijna een Apple video over een nieuw product met een stem die erg op de Apple top designer Jonathan Ive lijkt.

De prijs gaat ongeveer 800 a 900 Euro kosten en de Spark zal ongetwijfeld snel dalen naar 500 Euro. Wij hopen spoedig een exemplaar ter test te ontvangen. Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events