Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Yuneec introduceert drie nieuwe drones

Yuneec gebruikt de CES om drie nieuwe drones te presenteren. Een 4K drone die het nieuwe topmodel in de H series moet worden, een nieuwe drone om mee te racen en een fixed wing drone voor echt strakke aerial opnamen.

Typhoon H Plus

De Typhoon H Plus is het nieuwe topmodel in de H-series van Yuneek. Deze drone heeft een nieuwe 4K camera gekregen met een 20 megapixel CMOS beeldsensor van 1 inch. Hierdoor moet de camera beelden scherper vastleggen. Je krijgt er een nieuwe PX4 controller bij en een langere vliegtijd. De Typhoon H Plus is stiller en heeft de nodige firmware updates ontvangen die de intelligentie verbeteren. Met windsnelheden tot 50km per uur moet de drone stabiel kunnen vliegen. Optioneel komt er ook een model met Intel RealSense.

Typhoon HD Racer

Typhoon zet ook een eerste stap in de wereld van het FPV droneracen. Het merk lanceerde de Typhoon HD Racer. De drone stuurt beelden van de camera in real-time door naar een Android of iOS smartphone en kan worden gebruikt met de ST6 afstandsbediening.

De Typhoon HD Racer is niet alleen voor de pro’s. Zo zijn de rotorbladen afgeschermd om de meubels in huis heel te houden. De Angle Limit modus begrenst de hoeken waarin de drone kan vliegen om te voorkomen dat hij zijn opwaartse kracht verliest. De altitude mode compenseert voor vermogensverlies door gemaakte manoeuvres waardoor de HD Racer zoveel mogelijk op hoogte blijft. Bij het loslaten van de bediening zal de Typhoon HD Racer stoppen en zijn positie behouden tot er nieuwe commando’s binnenkomen. Krijg je een ongeluk tijdens het racen en valt de drone ondersteboven op de grond, zal de Flip-Up functie proberen de drone zo snel mogelijk weer rechtop te zetten. De races zijn in Full HD met 60 frames per seconde op te nemen.

Typhoon Firebird FPV

Typhoon heeft tijdens de CES ook een upgrade van haar Firebird drone meegenomen. De Typhoon Firebird FPV is de directe opvolger van het RC vliegtuig. Er zitten verbeteringen in waardoor de drone zelf in de startpositie kan manoeuvreren en ook zelf de landing in kan zetten en uitvoeren. Ook kunnen virtuele grenzen worden aangemaakt waardoor de Typhoon Firebird FPV niet te ver weg kan vliegen. Wanneer je even niet weet wat je met de Typhoon Firebird FPV wilt doen, zit er een wachtrijfunctie in. De drone vliegt terug naar het startpunt en blijft rondjes draaien tot het weer opdrachten krijgt.

Beschikbaarheid

De Typhoon H Plus ligt eind maart in de winkel voor €1.549 of €1.849 met Intel Real Sense. De Typhoon HD Racer wordt een maand later verwacht voor €179. De Typhoon Firebird FPV verschijnt ook rond die tijd voor €599,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.