Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Vivo eerst met vingerafdrukscanner in display

Het Chinese Vivo heeft de primeur. Het is de eerste fabrikant die op de CES een smartphone presenteert met daarin de vingerafdrukscanner onder het display. Een feature waarvan lang werd verwacht dat Apple de eerste zou zijn.

De smartphone die Vivo laat zien is nog een prototype, maar zou wel klaar zijn voor massaproductie. Het toestel zou nog begin dit jaar een officiële lancering krijgen. Het ging er nu vooral om de technologie op de CES te laten zien en ervaren op een Android smartphone.

De vingerafdrukscanner die het bedrijf gebruikt zit vlak onder het OLED display. Wanneer het nodig is de scanner te gebruiken, zet de interface het plaatje van een vingerafdruk op het display, boven de plek van de vingerafdrukscanner.

Naar verwachting zullen andere Chinese merken het voorbeeld van Vivo snel volgen. Er zijn momenteel twee aanbieders van deze technologie; Qualcomm en Synaptics. Qualcomm zal bij vele merken de voorkeur krijgen omdat Qualcomm voor vele merken ook de chipsets produceert. Echter draaien veel Chinese smartphones op chipsets van bedrijven als MediaTek. De kans is dan ook groot dat vooral veel Chinese merken juist voor Synaptics kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.