GadgetGear.nl

CES: Vivo eerst met vingerafdrukscanner in display

Het Chinese Vivo heeft de primeur. Het is de eerste fabrikant die op de CES een smartphone presenteert met daarin de vingerafdrukscanner onder het display. Een feature waarvan lang werd verwacht dat Apple de eerste zou zijn.

De smartphone die Vivo laat zien is nog een prototype, maar zou wel klaar zijn voor massaproductie. Het toestel zou nog begin dit jaar een officiële lancering krijgen. Het ging er nu vooral om de technologie op de CES te laten zien en ervaren op een Android smartphone.

De vingerafdrukscanner die het bedrijf gebruikt zit vlak onder het OLED display. Wanneer het nodig is de scanner te gebruiken, zet de interface het plaatje van een vingerafdruk op het display, boven de plek van de vingerafdrukscanner.

Naar verwachting zullen andere Chinese merken het voorbeeld van Vivo snel volgen. Er zijn momenteel twee aanbieders van deze technologie; Qualcomm en Synaptics. Qualcomm zal bij vele merken de voorkeur krijgen omdat Qualcomm voor vele merken ook de chipsets produceert. Echter draaien veel Chinese smartphones op chipsets van bedrijven als MediaTek. De kans is dan ook groot dat vooral veel Chinese merken juist voor Synaptics kiezen.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten