GadgetGear.nl

CES: Toshiba toont nieuwe serie externe harddrives

Toshiba heeft een nieuwe serie Canvio harddrives meegenomen naar de CES in Las Vegas. De nieuwe serie wordt gekenmerkt door een gestroomlijnder design en… een nieuw type harddrive die compacter is geworden.

De Canvio lijn bestaat opnieuw uit een Premium, Advance en Basics model. Het design van de behuizingen van de modellen is in grove lijnen gelijk waardoor Toshiba als merk meer herkenbarheid krijgt.

De behuizingen zijn nu dunner geworden. Dit komt door een nieuwe platter techniek in de harddrives zelf. Hierdoor past er meer data op een enkele platter en kan er dus een dunnere drive gebruikt worden.

De 2TB Canvio Premium modellen zijn met de nieuwe platters 5,5mm dunner dan de voorgangers. Ze meten nu nog maar 13,5mm dik, maar er komt ook een 3TB model.

Hoewel de drives nog steeds van een micro-USB 3 aansluiting worden voorzien, levert Toshiba ook een adapter naar USB-C mee.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.