Samsung heeft tijdens de CES haar The Wall gepresenteerd. The Wall is een nieuwe manier van een TV aanschaffen omdat de TV werkt op basis van microLED displays. Tijdens de CES liet Samsung een 146 inch model zien, maar laat Samsung ook weten dat de grootte rekbaar is.

De The Wall van Samsung laat in de demo opstelling tijdens de CES een resolutie zien van 8K. Doordat iedere pixel een microLED is, geeft iedere LED zelf licht. In theorie zou je een kapot stukje TV dus kunnen vervangen zoals vroeger het idee was bij plasma TV’s. De vraag is alleen of de helderheid tussen nieuwe en oude modules niet te veel verschilt. Op dezelfde manier zou het ook niet handig kunnen zijn om later een stukje TV bij te kopen.

Samsung CES 2018, First Look Event at Enclave on Sunday, Jan. 7, 2018 in Las Vegas. (Photo by Danny Moloshok/Invision for Samsung/AP Images)

In deze opstelling loop je ook tegen het probleem aan dat er nog vrijwel geen 8K content is. Uiteraard gebruikt Samsung een upscaler in de TV om toch een 8K-achtige beleving neer te zetten. Daarnaast zijn de standaarden voor 8K nog vol in beweging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.