GadgetGear.nl

CES: Samsung en Harman hebben grootse plannen voor de auto

Dit jaar lijkt de overname van Harman door Samsung een stuk duidelijker te worden. De merken laten de gezamenlijke visie op het dashboard van de toekomst en autonoom rijden zien.

Hoewel Samsung vrijwel geheel afwezig was in de automotive markt, was Harman altijd al een enorme speler. Het bouwde de in-car audiosystemen met merken als JBL en AKG, maar ook B&O. Er zijn maar weinig audiomerken voor auto’s die niet uit de fabrieken van Harman afkomstig zijn.

De technologie en kennis van Harman en Samsung vloeien mooi samen tijdens de CES. Zo laten de twee technologie zien voor zelfrijdende auto’s, maar ook de integratie van 5G in de auto. Samsung heeft immers ook een enorme kennis op het gebied van mobiel internet. Hierdoor kunnen auto’s steeds meer gebruik maken van de cloud.

De twee laten in hun digital cockpit zien hoe vier schermen in het dashboard zijn weggewerkt. Op basis van Android worden bestuurder en passagiers voorzien van belangrijke data en entertainment.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.