Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Ook Kodak gaat een eigen cryptomunt lanceren

Sinds Kadak failliet is gegaan en uit elkaar is getrokken lijkt het merk letterlijk overal opgeplakt te worden. Zo kondigde Kodak deze week aan een eigen variant op de Bitcoin te gaan lanceren.

Met deze aankondiging wist de beurskoers deze week 120% te klimmen want crypto munten zijn hot. Bovendien is Kodak het eerste bekende merk dat zich verbindt aan een munteenheid.

In tegenstelling tot de bitcoin gaat het echter niet puur om de muntenhandel. De blockchain technologie erachter is waar het om draait.

Deze wil Kodak gaan inzetten om een marktplaats voor fotografen mogelijk te maken. Via de blockchain kunnen fotografen laten zien eigenaar van een bepaald beeld te zijn en er zo geld aan te verdienen. Het platform moet ook misbruik tegen gaan.

Om voor de rechten op foto’s te betalen is de eigen Kodakcoin van Kodak wel te gebruiken. Kodak hoopt de belangrijkste munteenheid te creëren voor deze markt.

Tijdens de CES presenteerde Kodak ook de Kodak Kashminer. Een crypto miner waarmee je zelf munten kunt minen. Het apparaat lijkt niet verkocht te gaan worden. In plaats daarvan huur je het voor $3.400 over een periode van twee jaar. Binnen die periode draag je ook nog eens de helft van de opbrengsten af. Of je ook nog de elektriciteit moet betalen is nog onduidelijk. Opvallend genoeg is deze miner ontwikkeld voor Bitcoins en niet Kodak’s eigen Kodakcoin crypto munt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.