Bang & Olufsen laat tijdens de CES zien vol mee te gaan in de nieuwste trends binnen het smart home. Het iconische audiomerk wist twee grote aankondigingen te doen op het gebied van productondersteuning.

Apple AirPlay 2

Bang & Olufsen traps af met de ondersteuning voor Apple AirPlay 2. Daarmee zijn de speakers van Bang & Olufsen aan te sturen via Siri. In totaal worden tien Bang & Olufsen speakers via een firmware update geschikt gemaakt voor gebruik met Apple AirPlay 2.

De speakers die geschikt worden voor Apple AirPlay 2 zijn de Beoplay A6, A9 mk2, M3, M5, BeoSound 1, 2, 35, Core, Essence mk2, Shape en Eclipse. Deze update staat gepland vlak na de officiële release van Apple.

Google Assistant

Nog interessanter wordt het met de ondersteuning van Google Assistant op de speakers van Bang & Olufsen. Het is nu al mogelijk om via een Google Home speaker een Bang & Olufsen speaker aan te sturen, maar Bang & Olufsen gaat de hard- en software voor Google Assistant direct in haar speakers inbouwen.

Producten met Google Assistant zijn nog niet aangekondigd. Deze verwachten we pas rond de IFA van dit jaar (september). De kans is groot dat bet B&O Play label eerst met de technologie aan de slag gaat alvorens grote speakers worden uitgerust met de virtuele assistent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.