CES: Alexa kan nu ook auto’s laden

Regelmatig maken fabrikanten van verschillende apparaten nieuwe skills voor Amazon’s Alexa. Toch is het nu voor het eerst mogelijk om je auto door Alexa te laten opladen.

Het Amerikaanse Chargepoint heeft Alexa geïntegreerd in haar nieuwste laadstations. De laadstations worden via WiFi met het thuisnetwerk verbonden waarna Alexa ze kan aansturen. Wanneer je de twee hebt gekoppeld, kun je Alexa opdracht geven het laten te starten of te stoppen. Misschien niet het meest spannende, maar er zit een hele handige functie bij. Alexa kan namelijk ook vertellen of jouw auto wel is aangesloten en of het laden al klaar is. Handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.