GadgetGear.nl

CES: Alexa kan nu ook auto’s laden

Regelmatig maken fabrikanten van verschillende apparaten nieuwe skills voor Amazon’s Alexa. Toch is het nu voor het eerst mogelijk om je auto door Alexa te laten opladen.

Het Amerikaanse Chargepoint heeft Alexa geïntegreerd in haar nieuwste laadstations. De laadstations worden via WiFi met het thuisnetwerk verbonden waarna Alexa ze kan aansturen. Wanneer je de twee hebt gekoppeld, kun je Alexa opdracht geven het laten te starten of te stoppen. Misschien niet het meest spannende, maar er zit een hele handige functie bij. Alexa kan namelijk ook vertellen of jouw auto wel is aangesloten en of het laden al klaar is. Handig!

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten