VKworld neemt de Samsung Galaxy S9 alvast op de korrel

Het lijkt erop dat China al een beetje denkt te weten hoe de Samsung Galaxy S9 eruit gaat zien. Borderless aan drie kanten; natuurlijk. Het is logisch dat Samsung het ontwerp van de Apple iPhone X zal proberen te evenaren.

De Chinese smartphonebouwer VKworld loopt alvast op Samsung’s presentatie vooruit met haar VKworld S9. Deze nieuwe Android smartphone heeft een display dat aan drie kanten de rand van het toestel raakt. Nouja, aan de onderkant zit nog wel een net iets dikker randje. Dus geen rare Apple notch zoals we bij het eveneens Chinese Leagoo onlangs zagen.

Interessant is dat VKworld er dus vanuit gaat dat Samsung aan de bovenkant van het toestel gewoon een dikke rand houdt om sensoren, speakers en andere benodigdheden te plaatsen. Het is ook precies het omgekeerde van wat we zien bij toestellen als de Xiaomi Mix die als eerste aan drie kanten tegen de rand van het toestel aan zat (november 2016!).

Daarnaast laat VKworld zien dat ook zij snappen hoe je curved displays maakt. Bij VKworld zijn zowel de onder- als de bovenkant van het toestel curved; wat toch een beetje het trademark design van Samsung is geworden. Uiteraard draait het toestel op Android.

Qua specs gaat het toestel niet op een premium chipset lopen, maar op de MediaTek Helio X30. Voor het Chinese MediaTek wel één van de snelste chipsets in haar assortiment met een aantal interessante technologieën aan boord. Zo bestaat deze Helio chipset uit drie processor clusters. Het eerste cluster draait op maximaal 2.6GHz. het tweede cluster draait op 2.2GHz en het derde cluster op 1.9GHz. Op deze manier probeert de chipset zo energiezuinig mogelijk te functioneren. MediaTek produceert al een tijdje dit soort chipsets, maar anderen nemen deze drie-cluster strategie tot nu toe nog niet over. Qualcomm verslaat de performance van MediaTek nog steeds met gemak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.