Ruzie tussen Amazon en Google loopt op

Natuurlijk zijn Google en Amazon al jaren concurrenten van elkaar. Zeker met de slimme stem assistenten en de videodiensten liggen de twee duidelijk in elkaars vaarwater. Per 1 januari trekt Google dan ook de stekker uit de ondersteuning voor Amazon’s Echo en Fire hardware.

Per 1 januari zal Google het niet meer mogelijk maken om YouTube te gebruiken op de Amazon Fire TV en de Amazon Echo Show. In plaats daarvan heeft Amazon laten weten gebruikers door te sturen naar de YouTube website.

De reden dat Google de YouTube app van deze producten verwijderd ligt in het gedrag van Amazon. Amazon’s Alexa (de stem assistent in deze producten) kan bijvoorbeeld wel een Nest thermostaat aansturen, maar Amazon weigert alle nest producten te verkopen. Ook weigert Amazon de Google Home producten te verkopen en laat het Google home niet toe op haar hardware. Amazon geeft nu aan dat deze zet van Google weer het open internet bedreigt.

Ondertussen werkt Apple lekker door aan de introductie van haar eigen slimme speaker, met Siri erin. Toch lijkt het in Europa en Amerika vooral een gevecht te worden tussen Amazon en Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram