GadgetGear.nl

Ruzie tussen Amazon en Google loopt op

Natuurlijk zijn Google en Amazon al jaren concurrenten van elkaar. Zeker met de slimme stem assistenten en de videodiensten liggen de twee duidelijk in elkaars vaarwater. Per 1 januari trekt Google dan ook de stekker uit de ondersteuning voor Amazon’s Echo en Fire hardware.

Per 1 januari zal Google het niet meer mogelijk maken om YouTube te gebruiken op de Amazon Fire TV en de Amazon Echo Show. In plaats daarvan heeft Amazon laten weten gebruikers door te sturen naar de YouTube website.

De reden dat Google de YouTube app van deze producten verwijderd ligt in het gedrag van Amazon. Amazon’s Alexa (de stem assistent in deze producten) kan bijvoorbeeld wel een Nest thermostaat aansturen, maar Amazon weigert alle nest producten te verkopen. Ook weigert Amazon de Google Home producten te verkopen en laat het Google home niet toe op haar hardware. Amazon geeft nu aan dat deze zet van Google weer het open internet bedreigt.

Ondertussen werkt Apple lekker door aan de introductie van haar eigen slimme speaker, met Siri erin. Toch lijkt het in Europa en Amerika vooral een gevecht te worden tussen Amazon en Google.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten