Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de The Emoji Movie met 3 sterren.

The Good
  • Prachtige vormgeving
  • Heerlijke soundtrack
  • Fantastische extra's
The Bad
  • Verhaallijn is flinterdun
  • De humor valt tegen

The Emoji Movie kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het is lastig en spannend; een recensie schrijven van The Emoji Movie. De wereld van de Emoji in een filmverhaal vangen leek mij echt krankzinnig moeilijk, maar de schrijvers hebben duidelijk naar Pixar’s Inside Out gekeken. Op basis daarvan wordt de wereld van de tiener vanuit de smartphone bekeken.

Bij de start van de film is het al meteen duidelijk. De wereld van de huidige tieners draait om de smartphone. Alle tieners leven ermee en onze emoji’s leven in de wereld van één van die tieners. Verliefd op een tienermeisje en te zenuwachtig om het te vragen. Wanneer zijn smartphone allerlei vreemde dingen begint te doen, zit er maar één ding op; factory reset…

Maar dat is de buitenwereld. Binnenin de smartphone bezoeken we Textopolis, waar we hoofdrolspeler Gene tegenkomen. Een smiley geboren zonder filter en daardoor in staat om in vrijwel iedere andere smiley te veranderen. Hij wilt gewoon zijn. Net als alle anderen, maar één uitdrukking kennen. De verveelde uitdrukking die zijn ouders ook hebben. Alleen zo kan hij in de smartphone zelf werken.

Wanneer hij geselecteerd word om plaats te nemen in de smartphone, is Gene enorm zenuwachtig. Hij weet het hele selectieproces vakkundig op epische wijze te verpesten. Opgejaagd door anti-virus software probeert hij samen met zijn vrienden zijn waarde voor de smartphone te bevestigen.

Het verhaal van The Emoji Movie is wat oppervlakkig, maar het is natuurlijk een kinderfilm. Sony lost dit op door The Emoji Movie een feest van herkenning te maken. Nee, het is geen Sony Xperia smartphone die je ziet, maar een aantal icoontjes zijn wel in de stijl van Sony’s eigen smartphones. Een opvallende keuze overigens. Dit had een prima reclame voor de smartphones van Sony kunnen zijn. Die verliezen wereldwijd steeds meer marktaandeel, dus dat kunnen ze wel gebruiken.

Tijdens het verhaal komen we in heel wat bekende apps. Van Candy Crush tot Just Dance met als ultieme doel om de dropbox te bereiken en zo via de firewall toegang te krijgen tot de cloud.

Ik heb de Nederlandse versie van The Emoji Moviegekeken. De Amerikaanse versie is ingesproken door grootheden als Christina Aguilera, Patrick Stewart en T.J. Miller. De Nederlandse hoofdrollen zijn weggelegd voor Arjen Lubach, Bracha van Doesburgh en Jandino Asporaat. Stemmen die je waarschijnlijk heel wat gemakkelijker zal herkennen. Met name Arjen en Jandino zijn erg goed gecast. De twee geven hun karakter met hun stem gebruik echt veel meer diepgang. Bracha’s Jailbreak/Princess is nou eenmaal niet een heel erg uitgesproken karakter.

Extra’s

The Emoji Movie is in prachtig 4K uitgevoerd, maar daar houdt Sony Pictures het niet bij. Je krijgt op de 4K schijf ook nog eens Puppy, een korte film uit de wereld van Hotel Transilvania. Daarnaast zit er nog een extra op over de cast van The Emoji Movie. Uitzonderlijk veel 4K content dus en alles ook nog eens met ondersteuning voor HDR.

Het feest van de extra’s gaat nog veel verder op het tweede schijfje. Hier leren kinderen om de Emoji’s te tekenen, kunnen ze meedansen op de heerlijke soundtrack van de film en is nog veel achtergrondinformatie te vinden. Tenslotte stopt Sony Pictures er ook nog een UV code bij zodat je de film overal op kunt downloaden. Ja, Sony heeft er hard aan gewerkt om de film van alle mogelijke extra’s te voorzien.

Conclusie: The Emoji Movie (4K Blu-Ray)

En dan komt misschien wel een hele trieste conclusie; de extra’s zijn leuker dan de hoofdfilm. Ik zal niet zeggen dat The Emoji Movie slecht is, maar de film blinkt alleen uit in de extra’s. Mijn kinderen moesten harder lachen om de Hotel Transilvania bonus dan om de film zelf en na een dag… hadden ze het nog steeds over Hotel Transilvania. The Emoji Movie ziet er werkelijk prachtig uit, maar dat kan niet verhullen dat het verhaal te dun en niet spannend genoeg is.

The Emoji Movie kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.