Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Sleepy Hollow Seizoen 4 met 4 sterren.

The Good
  • Frisse impuls voor het verhaal
  • Frisse impuls voor de cast
  • Leuke, nieuwe verhalen
The Bad

Sleepy Hollow Seizoen 4 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eindelijk… eindelijk… eindelijk verlaten we Sleepy Hollow. An het einde van het derde seizoen hebben we gezien hoe Abbie Mills (Nicole Beharie) na drie seizoenen de strijd van het kwaad heeft verloren.

In dit vierde seizoen zien we meteen hoeveel moeite Ichabod Crane (Tom Mison) en Jenny Mills (Lyndie Greenwood) hebben met het tragische verlies van hun partner Abbie. Toch wordt dit verlies al snel opzij gezet wanneer blijkt dat het dorpje Sleepy Hollow niet langer het centrum van al het kwaad is. Of in ieder geval niet meer de plek waar de zwaarste demonen zich op richten.

De demonen hebben het nu op de democratie in de VS gemikt. Ze hebben zich gericht op Washington D.C. En laat daar nu een groep mensen zijn de ook het kwaad bestrijden. Een groep die ooit is gestart door niemand minder dan George Washington zelf.

Leuk hierin is de sterke rol die is weggelegd voor de Nederlands-Indische Janina Gavankar. Deze dame speelt Diana Thomas en heeft daarmee één van de belangrijkere rollen in dit seizoen van Sleepy Hollow weten te krijgen.

Extra’s

Qua extra’s staat er niet zo heel veel op de DVD. Enkel wat verwijderde scenes. Jammer, want als fan zou ik eigenlijk wel wat meer willen weten over de transitie van het kleine dorpje naar de grote stad. Wat doet dit voor de wereld van Sleepy Hollow. Alles is keurig met 5.1 surround sound afgemixed.

Conclusie: Sleepy Hollow Seizoen 4

Na het derde seizoen leek de rek er een beetje uit. De zet om het verhaal verder te laten gaan in Washington is heel slim. Het is die frisse impuls die de serie nodig had. Ook het afscheid van Abbie brengt de nodige drama en ruimte voor frisse gezichten. Seizoen 4 is precies wat deze serie nodig had.

Sleepy Hollow Seizoen 4 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.