Review: Rolfstone Nova (Echt draadloze oordopjes)

Rolfstone Nova kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Onlangs ontvingen we de Rolfstone Nova. Een setje echt draadloze oordopjes waarvan de makers ons garandeerden dat deze het beste bereik zouden hebben. Bereik is namelijk een probleem dat we non-stop in deze categorie tegenkomen. Tijd voor ons om er eens goed in te duiken dus.

Unboxing

De Rolfstone Nova zit in een net doosje. Het setje oordopjes wordt verpakt met een opbergdoosje dat ook dienst doet als powerbank. Iets dat vrij gebruikelijk is in deze productcategorie. Opvallend is wel dat het doosje buitengewoon klein is. De kleinste die we tot nu toe hebben gezien.

Design

Qua design zijn de Rolfstone Nova echt heel netjes afgewerkt. Zeker voor een merk dat toch relatief nieuw is in de markt. Ook zijn de oordopjes mooi compact en dat heeft doorgaans wat nadelen. Of weinig accuduur, of weinig bereik, of een slecht geluid. Dat zijn drie dingen die ruimte nodig hebben. Maar daar komen we later in de review op terug.

Verder zijn de oordopjes mooi gematteerd afgewerkt en zijn de actieknoppen netjes in het design weggewerkt waardoor ze niet opvallen. De wingtips zijn ingebouwd om ruimte te besparen en zitten in mijn geval erg goed. Verder krijg je drie maten eartips om hem op jouw gehoorgang aan te passen.

Ook het opbergdoosje ziet er heel erg netjes uit. Dat hij klein is moet betekenen dat er gemiddeld wat minder accucapaciteit in zit, maar dat hoeft niet erg te zijn. Persoonlijk heb ik liever een kleiner doosje.

Geluidservaring

Maar dan eerst de geluidservaring. Die is opvallend neutraal. Dit maakt de Rolfstone Nova wat minder interessant voor de echt basshead. Iedereen die van popmuziek houdt krijgt gewoon een prima geluidje in de oren. Zeker omdat de oordopjes relatief goed scoren met hoge tonen.

De oordopjes blijven keurig gesynchroniseerd. Qua bereik naar de smartphone is het bereik goed, maar niet bijzonder goed. Dat wil zeggen dat je tijdens het lopen met je smartphone in de broekzak zo nu en dan toch de verbinding verliest. Maar… dat gebeurd relatief weinig ten opzichte van een aantal goedkopere merken die we hebben getest.

Wat opvalt is dat telefoongesprekken mono worden aangenomen. Dit zou volgends de fabrikant veiliger zijn, al is er geen concrete uitleg voor. Nu heb ik zelf prima oren, maar stel dat je net op dat oor een stukje verlies hebt? Dan kun je het setje niet omdraaien. Ik ben dus niet helemaal gelukkig met dit idee.

Bediening

De logoplaatjes zijn de actieknoppen van deze Rolfstone Nova headset. Met een enkele klik stop en start je de muziek. Met een dubbele klik sla je een track over en met drie klikjes ga je een track terug. Het opnemen van telefoongesprekken gaat op een vergelijkbare manier. Met één klik neem je een gesprek aan en met twee negeer je het gesprek.

Accucapaciteit

De fabrikant geeft aan dat de Rolfstone Nova 3 uur non-stop gebruikt kan worden. In onze tests op 50% volume komen we hier ook op uit. Netjes. Met een half uurtje zijn de oordopjes in de Rolfstone Nova opbergdoos weer opgeladen. Je kunt de oordopjes vier keer opladen in het doosje en daarmee heb je in theorie 15 uur accuduur. Netjes.

Draagcomfort

Het draagcomfort van de Rolfstone Nova ligt bijzonder hoog. De oordopjes zijn lekker licht en klemmen goed in het oor. Kaakbewegingen werken de oordopjes niet snel naar buiten en dit maakt ze ook zeer geschikt voor in de sportschool.

Conclusie: Rolfstone Nova

De Roflstone is een nieuwkomer op een markt waar zelfs de grootste merken moeite hebben om de techniek goed onder controle te houden. Ook Rolfstone heeft het moeilijk wanneer een smartphone in de broekzak zit, maar presteert veel beter dan het gemiddelde setje echt draadloze oordopjes. Daarbij komt dat het geluid voor liefhebbers van popmuziek echt heel goed is. Ook als headset doet hij het prima tijdens telefoongesprekken, al is het jammer dat je maar uit één oortje de beller kunt horen. Tenslotte is de accuduur met het kleine doosje en de kleine oordopjes ook echt een sterk punt voor deze headset. Zetten we deze ervaring af tegen de prijs, mogen we een bijna perfecte score geven.

Rolfstone Nova kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi, neutraal geluid
  • Erg klein
  • Erg fijn om te dragen
  • Mooi, klein opbergdoosje

THE BAD

  • Geen perfecte verbinding, maar beter dan gemiddeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.