Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Nerf N-Strike Modulus Regulator

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemotoriseerd transport van de darts
  • Indicator dat de ammo clips leeg zijn
  • Ruimte voor een ammo clip in de kolf
  • Verschillende modus om te schieten

THE BAD

  • Plaats je alle verlengstukken voor de loop achter elkaar, wordt de precisie juist minder

De afgelopen paar weken hebben we het heel veel over Nerf gehad en dan wel Nerf Nitro. We zouden bijna vergeten dat Hasbro ook met een nieuwe Nerf Modulus gun op de markt is gekomen en dat is meteen een hele bijzonder; de Nerf N-Strike Modulus Regulator. De eerste nerf gun die niet alleen gemotoriseerd is, maar ook nog smart.

Unboxing

Zoals je in de unboxing ziet is het pakket van de Nerf N-Strike Modulus Regulator groot en zeer volledig. Nouja, geen batterijen. Dat zijn we ook wel een beetje gewend inmiddels, maar voor deze gun moet je C batterijen gebruiken en die hebben ook wij niet standaard liggen. Denk er dus aan om die mee te bestellen wanneer je de Nerf N-Strike Modulus Regulator in huis haalt.

Design

De Nerf N-Strike Modulus Regulator past qua kleur en vormgeving helemaal in de Modulus lijn die Nerf sinds enkele jaren voert. Daarbij valt het wel op dat er meer aandacht is voor details en dan meteen ook aan beide kanten van de gun.

Het bijzondere

Hasbro levert al een paar jaar gemotoriseerde Nerf guns. Dat heeft twee voordelen. Ten eerste kunnen jonge gebruikers zonder veel moeite toch ver schieten. Ten tweede; je kunt veel sneller, veel meer darts schieten.

Met deze Nerf N-Strike Modulus Regulator is iets bijzonders aan de hand. Normaal laat je namelijk de motor van de gun lopen en duw je iedere keer een dart naar voren om deze af te schieten. Dit duwen doe je door het overhalen met de trekker.

De Nerf N-Strike Modulus Regulator heeft echter een mode selector. Daarmee kun je ouderwets dart voor dart schieten, maar je kunt hem ook als semi-automatic gebruiken. Dan schiet je drie darts per keer. Of volautomatisch achter elkaar doorknallen. Het hele transport van de darts is dus gemotoriseerd in deze nieuwe gun. Daarnaast zit er ook een rode indicator LED op die gaat knipperen als de darts op zijn. Handig!

De Modulus serie

De modulus serie staat voor guns die je met losse modules kunt aanpassen. Deze worden via een draaisluiting of een rail op de gun gezet. Het is mogelijk om onderdelen met andere guns uit te wisselen of losse onderdelen bij te kopen. Ook enkele andere series kunnen compatible zijn met Modulus componenten.

Onderdelen – Long Barrel-Scope

Ik ben gek op verlengde lopen en deze Long Barrel Scope voegt een mooie lengte toe aan de Nerf N-Strike Modulus Regulator. Hij is te combineren met de Short Barrel Scope en de Swivel Handle om een enorme gun te maken.

De loop is getrokken, net als bij echte wapens. Hierdoor krijgen de darts betere aerodynamische eigenschappen. De getrokken loop zorgt er namelijk voor dat de darts in de loop gaan draaien. Hierdoor zwabberen ze iets minder en raken ze gemakkelijker hun doel.

Overigens is hij, zoals de naam al doet vermoeden, ook als scope te gebruiken.

Onderdelen – Short Barrel Scope

De Short Barrel Scope is een korte uitbreiding van de loop van de Nerf N-Strike Modulus Regulator. Ook dit is een getrokken loop om de aerodynamische eigenschappen van de darts te verbeteren. Ook deze barrel kan als scope worden gebruikt.

Onderdelen – Swivel Handle

De Nerf N-Strike Modulus Swivel Handle is een speciaal verlengstuk voor de loop. Met alle onderdelen op de Nerf N-Strike Modulus Regulator wordt de gun erg lang en zwaar. Met dit extra handvat kan het gemakkelijker zijn om het geheel te richten en te bedienen. Eigenlijk mist een schouderriem aan het verhaal, want dan kun je met de Swivel Handle richten terwijl je schiet vanuit de heup – Rambo style!

Onderdelen – Storage Stock

Dit is één van de handigere uitbereidingen op de Nerf N-Strike Modulus Regulator. De Storage Stock is een geweerkolf die je achterop de gun plaatst en ruimte biedt om de tweede ammo clip in te klikken. Zo heb je altijd een tweede ammo clip bij je.

Onderdelen – Ammo Clips

En dat is mooi, want je krijgt meteen twee grote ammo clips bij deze gun. Hij schiet op een vrij hoog tempo dus de 2×12 clips en de bijbehorende 24 darts komen zeker op. Sterker nog, binnen een week stond ik al bij de winkel omdat de kinderen nog meer ammoclips en darts wilden hebben :-).

Precisie

Ik heb daarbij meteen voor de nieuwe Nerf Accustrike darts gekozen. Deze debuteren dit jaar bij de nieuwe longshot gun, maar presteren ook goed in deze Nerf N-Strike Modulus Regulator. De Accustrike darts zwabberen veel minder waardoor je nog preciezer kunt schieten.

Test ik met de Long Barrel Scope op de Nerf N-Strike Modulus Regulator, meet ik bij de meegeleverde darts een afwijking van ongeveer 10CM naar links en naar rechts. Vuur ik de Accustrike darts op, wordt de afwijking ongeveer de helft kleiner en dat is wel zo comfortabel tijdens een Nerf battle. Uiteraard zijn de nieuwe darts wel wat duurder, maar naar verhouding zeker leuker.

Hoewel de gun met de drie verlengstukken lekker groot wordt, merk ik wel de nadelen van de drie koppelingen. Deze maken de loop niet alleen erg lang, maar geven ook de nodige speling. Hierdoor is het moeilijker om goed te mikken. Ik schiet dan ook het liefst met de combinatie van de Long Barrel Scope en de Storage Stock op de Nerf N-Strike Modulus Regulator.

Conclusie: Nerf N-Strike Modulus Regulator

Ik ben al jaren onder de indruk van de techniek die in de guns van Nerf ziet. De ontwerpers weten duidelijk waar ze mee bezig zijn. De Nerf N-Strike Modulus Regulator is een nieuw hoogtepunt door motorisch transport van de darts en brengt hierdoor nog meer fun.

Nerf N-Strike Modulus Regulator kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.