Review: Motorola Moto Z2 Play

Moto Z2 Play kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

We hebben de tweede generatie Moto Z smartphones voor ons liggen. Vandaag lees je alles over de Moto Z2 Play; de goedkoopste van de twee en de directe opvolger van de Moto Z van vorig jaar. Het meest opvallende aan deze smartphones? De modules natuurlijk. Motorola doet als enige modulair design goed.

Unboxing

De unboxing is netjes. Geen overbodige headset in de doos, maar wel meteen een Turbo Power lader die gebruik maakt van Qualcomm Quickcharge 3.0. Natuurlijk ook een USB-C kabel, SIMtool, stoffen backcover en de nodige documentatie. Netjes.

Design

Motorola heeft zeker niet de prijs voor de mooiste home button gewonnen. Bij de G series was deze vingerafdrukscanner acceptabel, maar op deze Z series is hij een beetje bulky. Net als een groot deel van het ontwerp trouwens, maar dat is al veel minder erg. De smartphone voelt namelijk zeer solide aan. Verder is deze zwarte versie ook echt netjes afgewerkt. Maar die homeknop… zo jammer.

Display

Motorola heeft de Moto Z2 Play uitgerust met een 5,5 inch OLED display. Zoals je mag verwachten in deze prijsklasse, is het een Full HD display. Qua helderheid is het display voor dit prijspijl gewoon goed, al kan het zeker beter. Een voordeel is wel dat het scherm relatief energiezuinig is.

Specs & Benchmarks

De Motorola Moto Z2 Play is opgebouwd op de Qualcomm Snapdragon 625 chipset. Deze chipset loopt qua rekenkracht zon 10% vooruit op de vorige generatie. Er liggen 8 rekenkernen in die tot 2.2GHz kunnen klimmen. Je krijgt een toch zeer royale 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte in het toestel. Gamers krijgen de Adreno 506 GPU. Op het gebied van games zijn prestaties vergelijkbaar met de voorganger. Het is immers dezelfde GPU die erin ligt.

De chipset ondersteunt Bluetooth 4.2 en dual-bacd WiFi op 2.4GHz en 5GHz. Om het koppelen met andere apparaten gemakkelijker te maken is NFC aanwezig. Motorola heeft niet alleen een USB-C plug geplaatst, maar ondersteunt ook USB 3.1. Datasnelheden zijn dus erg hoog wanneer de Motorola Z2 Play aan de computer hangt.

Moto Mods

LG was de eerste die een modulaire smartphone lanceerde in de vorm van de LG G5. Een smartphone die faalde. Bovendien waren de modules nogal afhankelijk van de vorm aan de binnenkant van het toestel. Motorola pakt het heel anders aan. De modules worden op de achterkant geklikt. Magnetisch. Alleen de uiterlijke vorm van dit contactoppervlak moet gelijk blijven. Heb je vorig jaar een Motorola Moto Z gekocht, kun je dus gewoon jouw MotoMods behouden en op deze Motorola Moto Z2 Play gebruiken. Of de Force, waar je morgen alles over leest.

We hebben met de toestellen ook wat nieuwe MotoMods ontvangen die we komende week reviewen.

Camera

Qua camera’s zien we dat Motorola hard haar best doet om de kwaliteit zo hoog mogelijk te maken. Zo zit er netjes een f/1.7 lichtgevoelige lens in en is de beeldsensor met 12 megapixels bewust wat lager zodat de pixels op de sensor groter kunnen zijn. Dus; meer scherpte kunnen leveren en ook weer lichtgevoeliger zijn. Voor een smartphone zonder optische beeldstabilisatie zijn de prestaties best goed, al hebben foto’s hier en daar wat last van compressie. Alleen HDR lijkt niet heel veel toe te voegen in het geheel.

De selfiecamera lijkt ook prima te presteren. Met 5 megapixels is de resolutie dan wel laag, de foto’s zijn niet vervormd en scherp. Bovendien krijg je een duo-tone LED flitser voorop en dat is een mooi stukje luxe. Leuk is ook dat de camera app standaard gebruikt kan worden om allerlei barcodes te scannen waaronder QR codes.

Android

De Motorola Moto Z2 Play wordt uitgeleverd met Android 7.1 en krijgt regelmatig updates van Motorola. Hier is Motorola echt sterk in. Wat ook plezierig is, is dat Motorola een bijna schone Android oplevert. Een aantal apps zoals de camera app zijn wel aangepakt en er zijn wat eigen widgets, maar er is zeker geen bloadware.

Accuduur

De accuduur is wat minder ten opzichte van de Motorola Moto Z Play. Het toestel is dan wel veel dunner geworden, je krijgt nu 3.000mAh en dat is toch 500mAh minder. Hoewel dit als een negatief punt klinkt, is de chipset wel enorm zuinig en dat geld ook voor het display. Qua gebruiksduur haal je er dus nog steeds een dikke dag uit.

Een pluspuntje zijn de Turbo Power laders die je meteen met het toestel meegeleverd krijgt. Deze ondersteunen Qualcomm Quickcharge 3.0 waardoor je die 3.000mAh accu met twee uurtjes weer helemaal vol hebt. Handig!

Conclusie: Motorola Moto Z2 Play

Een Motorola Z-klasse smartphone voor weinig koop je natuurlijk vooral omdat je met de MotoMods wilt spelen. Dan is de Motorola Z2 Play goed te verantwoorden. Voor jouw geld krijg je een Android smartphone met prestaties die daarbij horen. Dit in tegenstelling tot de vorige generatie die net even wat meer een prijsvechter was.

Moto Z2 Play kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Solide bouw
  • OLED display
  • ModoMods compatible
  • Degelijke performance

THE BAD

  • Geen prijsvechter op performace
  • Camera gebruikt wel heel veel compressie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.