Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Light Stax Fantasy (S-12007)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Heel, heel, heel veel stenen
  • Erg leuk om vormen mee te maken
  • Accusteen bevat verschillende lichtanimaties

THE BAD

  • Je merkt wel snel de behoefte naar een extra accusteen dan wel verlengsnoeren om meerdere kleinere objecten te kunnen maken

Toen mij werd gevraag om de nieuwe Light Stax te beoordelen, was er een zee aan keuzen. Gisteren bekeek ik een setje dat perfect past bij mijn zoontje. Hij is al lekker steden aan het bouwen en wilt zijn creaties realistisch verlichten. Mijn dochtertje is wat jonger en houdt vooral van mooie vormpjes.

Voor haar koos ik dan ook om de Light Stax Fantasy te reviewen. Één van de grotere dozen en de enige doos die zich 100% op meisjes richt. Inhoudelijk lijkt hij sterk op een groot aantal andere Light Stax dozen die op vormen zijn gericht.

Unboxing

Ik benoemde het gisteren al, de waanzinnig mooie doos die Light Stax voor haar lichtgevende blokjes laat maken. Zo mooi van kwaliteit dat het ook een perfecte opbergdoos is voor al die blokjes. Door het stevige karton weet ik zeker dat hij heel lang mee zal gaan.

In de doos vinden we de accusteen, maar ook nog een enorme hoeveelheid lichtgevende stenen. 8 blanke 2×2’s, 3 zwarte 2×2’s, 16 witte 2×2’s, 28 roze 2×2’s, 35 witte 2×4’s en 70 roze 2×4’s. Tenslotte zit er ook nog een micro-USB kabel bij om de accusteen op te laden en een handige tool om de stenen van elkaar te krijgen wanneer deze heel erg vast zitten. Wat helaas ontbreekt zijn instructies om de modellen op de doos na te bouwen. Deze moet je downloaden van de site.

Design

In deze doos valt beter te merken dat Light Stax voor haar LEGO compatible stenen toch echt ander plastic gebruikt. Mede doordat de steen relatief dun moet zijn om licht door te laten. Deze stenen mixen met het gewone LEGO zal dus niet heel opvallend gaan, behalve wanneer je kijkt naar de transparante en zwarte bouwstenen. Wat wel heel netjes is, is dat letterlijk iedere bouwsteen in deze Light Stax Fantasy set verlicht is.

Accusteen

De accusteen vormt het hart van de Light Stax Fantasy set. Hierin zitten de accu’s die alle LED’s van stroom voorzien en de lichtanimaties. Let wel, de animaties gaan over het gehele object. Dus het hele ding knippert met alle stenen tegelijk en datzelfde geldt ook voor het dimmen. Leuk is dat er ook een microfoon in zit zodat de set kan reageren op geluid.

Bouwstenen

De bouwstenen hebben allemaal contacten boven en onder. Een steen hoeft maar met één nop verbonden te zijn om licht te kunnen geven. Wel is het belangrijk dat de stenen echt goed op elkaar worden gedrukt om contact te maken. De speling is gering. Dit maakt het voor jonge kinderen soms wel iets lastiger om een massaal bouwwerk te maken dat licht geeft. Toch is het eindresultaat betoverend leuk.

Conclusie: Light Stax Fantasy (S-12007)

Als man blijft het natuurlijk een tikkeltje vreemd om een knalroze doos met speelgoed te testen, maar mijn dochter is een uitstekend testpersoon voor deze set want; een groot fan van LEGO Friends, dus roze steentjes. Hoewel mijn funky konijn al snel werd omgebouwd tot disco dansvloer, heeft ze erg veel plezier van de stenen. Wel is het zo dat haar bouwwerken vaak dusdanig klein zijn dat het zinvol is een extra accusteen aan te schaffen. Stenen genoeg, maar er is duidelijk behoefte om de stenen voor meerdere dingen in te zetten. Geslaagd dus!

Light Stax Fantasy (S-12007) kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.