Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Fear the Walking Dead Seizoen 3 met 4.5 sterren.

The Good
  • Veel beter acteerwerk
  • Heftig verhaal

Fear the Walking Dead Seizoen 3 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Terwijl The Walking Dead seizoen zeven al weer een paar maanden in de winkel ligt, is spin-off Fear the Walking Dead zojuist bij het derde seizoen aanbeland. Fear the Walking Dead bekijkt de zombiewereld vanuit een heel andere groep mensen in een heel ander gebied, wat de nodige unieke avonturen oplevert.

Waar The Walking Dead inmiddels op het punt is aanbeland dat groepen mensen vechten om de laatste resten voedsel en wapens in de wereld, loopt Fear the Walking Dead nog zo’n 4 jaar achter in ontwikkeling. De groepen in de apocalyptische wereld zijn nog een stuk kleiner en er valt nog veel meer te vinden. Bovendien vindt het verhaal plaats in de regio ten zuiden van Los Angeles, waar het weer ook heel anders is dan in het Noorden van de VS waar The Walking Dead zich afspeelt.

In deze wereld groeit een familie op die bestaat uit twee gezinnen en wat bijeengeraapte karakters. Terwijl de kinderen heftig aan het puberen zijn, proberen ze te overleven. Daarbij is Nick Clark (Frank Dillane) al twee seizoenen lang het probleemkind. Hij heeft inmiddels ontdekt hoe je op kunt gaan tussen de levende doden. Gewoon door hun bloed over je heen te smeren. Een beetje hetzelfde dat Michonne lang deed in The Walking Dead door zombies om zich heen te hebben waarvan ze de tongen afsneed. Hierdoor kan hij zijn eigen plan trekken wat steeds weer tot onverwachte oplossingen en problemen leidt.

Extra’s

eOne heeft Fear the Walking Dead Seizoen 3 op vijf Blu-Ray schijfjes gezet. Alle afleveringen zijn voorzien van DTS-HD Master Audio 5.1 voorzien. Daarnaast zijn er extra’s over de verschillende afleveringen, maar ook een blik op wat er komen gaat in het vierde seizoen van deze serie.

Conclusie: Fear the Walking Dead Seizoen 3

Fear the Walking Dead is een typische serie die echt even tijd nodig heeft om een band met de kijker op te bouwen. Dit komt vooral door de relatief jonge cast die erin speelt. In dit derde seizoen zien we dat de cast eindelijk op elkaar is ingespeeld. Het gevolg is een veel indrukwekkendere dramaserie en een kwaliteit die zich nu echt kan meten met de originele The Walking Dead.

Fear the Walking Dead Seizoen 3 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.